Kako izgledaju 12 najbogatijih žena na svetu i čime se one bave

Kada neko kaže „bogata žena“, u glavi su nam odmah slike poznatih glumica, top-modela i žena bogatih muškaraca.

Mi u Femini smo odlučili da srušimo stereotip, i da vam pokažemo te žene koje upravljaju svojim sopstvenim milionima, čak i milijardama.

12. Šejha Moza, Katar

Godine:63.
Imovinsko stanje: 10 miliona dolara

Ova uspešna žena, Šejha Moza bint Naser al-Misned, druga žena emira Katara i majka sedmoro dece. Ona ne samo da aktivno učestvuje u političkom i društvenom životu zemlje, već poklanja pažnju i razvoju nauke i tehnologije. Pored toga što ima nekoliko počasnih doktorskih zvanja, Šejha Moza je i jedna od najstilizovanijih prvih dama sveta.

11. Ivanka Tramp, SAD

Godine: 40.
Imovinsko stanje: 740 miliona dolara.

Starija kćerka Donalda Trampa mogla bi da živi od očevog novca, ali ona je odlučila da zaradi svoje milione. Ivanka je vlasnik nekoliko firmi, uspešno vodi biznis, učestvuje u televizijskim emisijama, čak je napisala i knjigu. Svoje slobodno vreme posvećuje porodici, ali Ivanka nalazi vreme i za sebe. Pogledajte kako predivno izgleda u svojoj 40. godini.

10. Pansi Ho, Kina

Godine: 59.
Imovinsko stanje: 3,4 milijarde dolara.

Pansi Ho, kćerka vlasnika kockarske kompanije u Kini, Stenli Hoa. Pansi ima 16 braće i sestara, ali je samo ona zaradila svoje milijarde. Danas je njeno imovinsko stanje mnogo veće od očevog.

9. Margarita Lui-Drejfus, Francuska

Godine: 60.
Imovinsko stanje: 5,3 milijarde dolara.

Najbogatija Ruskinja na svetu, Margarita Lui-Drejfus, rođena kao Margarita Bogdanova. Posle muževljeve smrti pripala joj je kompanija i fudbalski klub „Olimpik“. Danas je Margarita generalni direktor svoje kompanije, pored toga, udala se još jednom i ima dvoje dece.

8. Keri Perodo, Singapur

Godine: 71.
Imovinsko stanje: 5,3 milijarde dolara.

Keri je dobila nekoliko milijardi dolara nakon smrti muža. Gubert Perado je bio vlasnik jedne od najvećih privatnih naftnih kompanija. Danas ovom kompanijom upravlja njihov sin, a Keri se bavi humanitarnim radom, i izgleda predivno u svojoj 71. godini.

7. Šarlota Kaziragi, Monako

Godine: 36.
Imovinsko stanje: 5,7 milijardi dolara.

Šarlota Kaziragi je osma po redu na prestolu Monaka. Unuka Grejs Keli radi kao novinarka, a slobodno vreme posvećuje konjičkom sportu. I zašto da se krije, Šarlota je od babe nasledila ne samo kraljevska bogatstva, već i lepotu.

6. Kristi Volton, SAD

Godine: 73.
Imovinsko stanje: 6,1 milijarda dolara.

Udovici naslednika svetske mreže Wal-Mart je dugo trebalo da uđe u 20 najbogatijih ljudi na planeti. Danas se njeno imovinsko stanje smanjilo, ali je zato ona i dalje jedna od najpoznatijih žena-filantropa u svetu.

5. Ajris Fontbona, Čile

Godine: 79.
Imovinsko stanje: 13,7 milijardi dolara.

Ajris Fontbona je dobila nasledstvo posle muževljeve smrti. Postala je najbogatija Čileanka u svetu, i u svojoj 74. godini Ajris upravlja porodičnim biznisom, i mora se priznati, izgleda predivno.

4. Loren Pauel Džobs, SAD

Godine: 58.
Imovinsko stanje: 20 milijardi dolara.

Udovica osnivača kompanije Apple sve više privlači pažnju javnosti. Nakon što je posle muževljeve smrti dobila akcije, Loren Pauel Džobs je zauzela jedno od vodećih mesta na spisku najbogatijih žena planete, nastavila je da vodi posao i ozbiljno počela da se bavi humanitarnim radom.

3. Suzana Klaten, Nemačka

Godine: 60.
Imovinsko stanje: 22,5 milijardi dolara.

Suzana Klaten zajedno s bratom upravlja polovinom akcija BMW, a pored toga je i na čelu jedne farmaceutske kompanije. Najbogatija žena Nemačke uspešno vodi biznis, a slobodno vreme provodi u krugu porodice.

2. Elis Volton, SAD

Godine: 72.
Imovinsko stanje: 38,7 milijardi dolara.

I opet ćemo pomenuti mrežu Wal-Mart: kćerka njenog osnivača, Sema Voltona, je na 2. mestu naše liste. Elis se bavi umetnošću i pravi sopstvenu kolekciju, a takođe je i otvorila Muzej američke umetnosti 2011. god. Kad imaš na računu desetine milijardi dolara možeš da se opustiš i da radiš ono što voliš.

1. Lilian Betankur, Francuska

Godine: Preminula 2017 g. u 95-oj godini života
Imovinsko stanje: 43,1 milijarda dolara.

Bez obzira na duboku starost, naslednica kompanije L’Oreal imala svoj lični humanitarni fond. U 95. godini Lilien Betankur bila je najbogatija žena na svetu, a pritom i izgledala kraljevski.

Pogledajte: Kako izgledaju žene najbogatijih muškaraca na svetu: to su najobičnije žene

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

7 KOMENTARA

  1. Pa sve ove zene su naslednice oceva/muzeva/… Ovim clankom je samo, u stvari potvrdjen stereotip, s tom razlikom sto nisu u pitanju glumice/manekenke/… (a od ovih je dosta njih samostalno doslo do bogatstva)

  2. Kako god su bogatsvo nasledili ili zaradili, njihovo je!
    Nekom se sreća okrene u tom pravcu,a nekom u možda u skroz drugom boljem ili gorem!
    U svakom slučaju, korisna informacija!
    Svako dobro,hvala!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime