9 sjajnih filmova o ženskim tajnama koje bi trebalo pogledati nasamo

Svaka žena sigurno ima svoje tajne. Kod nekih su te tajne simpatične i bezopasne, a kod drugih su tajne takve da niko za njih ne treba da zna. Mi smo izabrali za vas 9 uzbudljivih filmova o fatalnim tajnama, koje će vam pomoći da iz novog ugla sagledate mnoge stvari.

Volver (Vrati se)

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је penelopa.jpg

Komična drama o kulturi mrtvih u Almodovarovom rodnom gradu.  Živi i mrtvi egzistiraju zajedno, bez ikakvih problema, izazivajući urnebesne situacije i duboke i iskrene emocije. Tri generacije preživljavaju istočni vetar, vatru, ludilo, sujeverje, pa čak i smrt, zahvaljujući ljubaznosti, lažima i bezgraničnoj energiji.

Tu su Rajmunda, udata za radnika bez posla, koja ima ćerku tinejdžerku, njena sestra Sole, koja je frizer, i njihova majka, koja je nastradala sa mužem u požaru. Majčin lik se prvo javlja sestri, a onda Sole, mada je važne poslove ostavila Rajmundi i Agustini, svojoj bivšoj komšinici iz sela.

Uloge: Penelope Kruz, Karmen Maura, Lola Duenjas, Antonio dela Tore, Blanka Portiljo, Johana Kobo.

Frida

‘Frida’ je biografska hronika o životu umetnice Fide Kalo je uspela da svoj stalan fizički bol od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći još kao devojčica i koje su je učinile invalidom,  prenese u svoj umetnički rad.

Sjajan film o sjajnoj ženi, o buntovnoj prirodi, o nezadrživoj želji, o energiji poput nabujalog izvora. Frida je imala 20 godina kada se udala za najpoznatijeg umetnika Meksika, Dijega Riveru, ne tako mladog, bogatog i razvratnog.

Ovaj film govori o Fridi, ne samo kao o genijalnom umetniku, već i kao o ženi, kojoj su na prvom mestu bili ljubav i porodica. A muzika u filmu zaslužuje posebnu pažnju.

Uloge:  Alfred Molina, Antonio Banderas, Edvard Norton i Selma Hajek

Carol

Priča o romansi između udate žene i prodavačice u robnoj kući, adaptacija romana „Cena soli” Patriše Hejmsit iz 1952.

Radnja se odigrava u Njujorku 1952 i opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene, o mladoj fotografkinji i njenoj ljubavnoj vezi sa starijom ženom koja prolazi kroz težak razvod i kojoj preti gubitak starateljstva nad ćerkom iz „moralnih razloga“.

Uloge: Kejt Blančet, Runi Mara, Sara Paulson i Kajl Čendler.

Agasshi (Sluškinja)

Film Sluškinja je inspirisan istorijskim krimi romanom Džeparoš Sare Voters.

Tokom tridesetih godina, u Koreji pod japanskom okupacijom, mlada devojka Suki dobija posao kao sluškinja japanske naslednice Hideko, koja živi usamljeničkim životom na velikom seoskom imanju pod budnim okom nadmenog ujaka Kozukija. Ali, sluškinja nosi tajnu.

Ona je džeparoš koga je unajmio prevarant koji se pretvara da je japanski grof. Njegov je plan da navede Hideko da se uda za njega kako bi se dokopao njenog bogatstva, a nju bi potom poslao u ludnicu. Deluje kao da se sve odvija prema planu, sve dok Suki i Hideko ne otkriju neke neočekivane emocije.

Uloge: Kim Min-Hee, Kim Tae-Ri, Ha Jung-Woo, Cho Jin-Woong, Kim Hae-Sook, Moon So-Ri

Čitač (The reader)

Radnja filma „Čitač“, snimljenog po istoimenom delu Bernarda Šlinka, počinje u posleratnoj Nemačkoj, kada se tinejdžer Mihael Berg razboljeva, a Hana, nepoznata žena znatno starija od njega mu pomaže da pornadje put ka ozdravljenju. Njih dvoje počinju strasnu, ali tajnu vezu, produbljenu njenim uživanjem dok joj on čita. Ona misteriozno nestaje, a on ostaje slomljenog srca..

Priča nas dalje vodi na sudjenje ratnim zločincima, a ljubav prema slušanju nekoga dok čita postaje Hanina optužba, ali i njena mogućnost za spas… Činjenice zna jedino Mihael..

Uloge: Kejt Vinslet, David Krog, Ralf Fajns

Love & Friendship (Ljubav i prijateljstvo)

„Ljubav i prijateljstvo“ je suptilna komedija o provodadžisanju i slamanju srca.

Film čija radnja se dešava 1790-ih godina prati proračunatu i manipulativnu ledi Suzan Vernon, koja je na zadatku da nađe muža za sebe i svoju napaćenu ćerku Frederiku, u čemu joj svesrdno pomaže i podržava je verna prijateljica Ališa Džonson. Dva mladića, zgodni Redžinald DeKorsi i imućni ser Džejms Martin , ozbiljno im remete planove.

Uloge: Kejt Bekinsejl, Kloi Sevinji, Zavijer Samjuel, Tom Benet.

The Courageous Heart of Irena Sendler

Hrabro srce Irene Sendler

Baziran na istorijskim činjenicama film oživljava stradanja Jevreja u okupiranoj Poljskoj tokom Drugog svetskog rata i izuzetne napore socijalne radnice Irene Sendler da spasava jevrejsku decu.

The Age of Adaline (Bezvremenska Adalin)

Tridesetih godina prošlog veka neobična sudbina zadesila je Adaline Bouman. Nakon automobilske nesreće ova prelepa mlada žena ostaje zarobljena u telu 29-ogodišnjakinje i svoju tajnu uspeva da sakrije gotovo osam decenija. Sve dok se u njenom životu ne pojavi harizmatični Elis Džons.

Uloge: Blejk Lajvli, Harison Ford, Mikel Hjuzman.

The Private Lives of Pippa Lee

(Privatni životi Pipe Li)

Posle izrazito problematične rane mladosti, Pipa, sada 50-godišnjakinja, najzad se skrasila u Njujorku udavši se za 30 godina starijeg Herba Lija i rodivši dvoje dece. Međutim, posle niza srčanih udara, Herb joj predlaže da prodaju stan na Menhetnu i da se odsele u penzionersko predgrađe u Konektikatu.

Pipa je tamo ubedljivo najmlađa od svih ostalih stanovnika. Uskoro upoznaje Krisa, sina svoje komšinice, s kojim započinje neočekivanu ljubavnu romansu. Uskoro Pipa saznaje da je njen muž Herb vara sa još mlađom i zgodnijom devojkom od nje što pokreće niz neočekivanih događaja…

Uloge: Robin Rajt Pen, Kijanu Rivs, Alan Arkin.

Čitajte još: 20 filmova koje bi trebalo da pogleda svaka žena

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime