8 slavnih ličnosti čija je figura, po naučnim standardima, blizu savršenstva

Kako odrediti lepotu neke osobe? Nezahvalno je raspravljati o ukusima. Međutim, nauka ima tačne parametre. Možda ćete se iznenaditi, ali oni uopšte nisu stvar mode.

Ovi parametri se izražavaju formulom, koja pokazuje harmoničan odnos proporcija i simetrije tela. Ta formula se naziva zlatni presek.

Femina je za vas odabrala 8 slavnih ličnosti, čije figure privlače sve poglede.

8. mesto – Salma Hajek

Odnos: 1,838

Zlatni presek: 88%

Kažu da su lepota i um nespojivi, ali ne u njenom slučaju. Selma je u mladosti umalo postala diplomata i da jeste, verovatno bi bila najlepši diplomata na svetu! Nema sumnje da bi plenila svojom inteligencijom, duhovitošću, originalnošću i zavodljivošću, ali svet bi izgubio sjajnu glumicu!

Možete li da poverujete da ima 50 godina i da je ne tako davno rodila dete? Jedna od Salminih tajni lepote je penjanje uz stepenice unazad!

7. mesto – Eli Mekfirson

Odnos: 1,833

Zlatni presek: 88.3%

Za nju kažu da je „model kome ne idu godine“ jer ima 53 i majka je dvoje dece. Eli je osim toga supruga, dizajner i poslovna žena.

Kako uspeva da se održi u takvoj formi? Ili možda zakoni vremena nemaju vlast nad njom?

„Zdrava ishrana, umereno vežbanje, a što je najvažnije – volite svoje telo i ono će umeti da vam uzvrati“ – Elin je savet za lepotu.

6. mesto – Kameron Dijaz

Odnos: 1,765

Zlatni presek: 91%

„Morate staviti pod kontrolu i svoje emocije i svoje telo“ – kaže glumica. Kameron smatra da su promene vezane za starenje sasvim prirodne i podjednako privlačne. Ipak priznaje da joj sport i joga pomažu da sačuva djevojačku figuru, bez dijeta i gotovo bez kozmetičara.

5. mesto – Keli Bruk

Odnos: 1,741

Zlatni presek: 92.9%

Od 1998. godine, glumica je stalno na listi FHM magazina – među 100 najseksipilnijih žena sveta, a 2005. se čak našla na samom vrhu liste.

Pored svega toga, Keli uopšte nije ljubitelj teretana i može se čak reći da je gurman. Međutim, ona se toga ne stidi i zadovoljna je sobom. Možda se u tome krije glavna tajna njenog šarma?

4. mesto – Rita Ora

Odnos: 1,504

Zlatni presek: 93%

“Koncerti su najbolji fitnes” – kaže ova pevačica. Rita ne priznaje dijete i ne odriče se omiljenih poslastica. Istina, poput Palčice, uzima samo pola porcije. “Vežbanje – iz zadovoljstva, a kvalitetan san je pravo oružje lepote” – poručuje pevačica.

Zanimljiva činjenica: Rita je muslimanka, ali je to ne sprečava da bude sjajna na sceni, u životu i na filmu.

3. mesto – Helen Miren

Odnos: 1,546

Zlatni presek: 95.6%

Ova seksi diva iz Stratforda šest puta je igrala kraljevske ličnosti i nastavlja da dobija glavne uloge u 76. godini života.

Vitka fugura, aristokratski izgled, senzualnost i, što je najvažnije, samopouzdanje kojim Helen zrači, čine da se njome svi i dalje oduševljavaju.

„Guščija stopala ne znače ništa u poređenju sa samopouzdanjem koje dolazi samo sa godinama“ – kaže glumica.

2. mesto – Kim Kardašijan

Odnos: 1,558

Zlatni presek: 96.3%

Nekonvencionalnu, vedru i upornu, Kim možete da volite ili mrzite, ali brojke govore same za sebe: 105 miliona pratilaca na Instagramu – skoro koliko stanovnika Japana!

Kim je ubeđena da se lep izgled postiže napornim radom. Ona ima 36 godina i dvoje dece.

1. mesto – Skarlet Johanson

Odnos: 1.56

Zlatni presek: 96.4%

Glumica uopšte ne smatra da je njeno telo nešto posebno („ista sam kao svi“). Štaviše, želi da dobije ulogu ružne žene ili mutanta: „Ne želim da budem ničija muza.“ Ima 32 godine i ćerku.

Skarlet je recept za lepotu dobila od majke : „Pij puno vode, ne puši, ignoriši budilnik“.

Primećujete koliko su sve ove žene različite: mlade i u godinama, mršave i sa oblinama, sportski građene i ljubiteljke gurmanluka. Ali nešto im je zajedničko – vole svoje telo, disciplinovane su i umeju da bude srećne.

Čitajte još: Nauka je izabrala najlepšeg muškarca na svetu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime