Nauka je izabrala najlepšeg muškarca na svetu

Specijaliste Londonskog centra za plastičnu hirurgiju je zainteresovalo pitanje o idealnom muškom licu. U traženju odgovora, oni su primenili poseban algoritam, koji koristi princip „zlatnog preseka“, poznat još u periodu stare Grčke. Rezultati su više nego interesantni.

Femina vam predlaže da vidite šta su naučnici zaključili i kako izgleda lista koju su oni sastavili.

U procentima zaokružena vrednost „zlatnog preseka“ predstavlja deljenje neke veličine u odnosu 62 prema 38%. Primenivši ovaj način na lica poznatih, eksperti su napravili spisak od 10 muškaraca, čije crte lica najviše odgovaraju grčkom etalonu lepote.

Slažemo se da lepota ne može da ima standarde, ali se isto tako i slažemo s ovim istraživanjem, jer ovih 10 muškaraca možemo gledati do beskonačnosti.

Zanimljivo je i da oni koji nisu ušli u top 3, takođe zaslužuju posebnu pažnju: pojedine njihove crte lica su „idealnije“ nego kod lidera ove liste:

10. Džejmi Foks (85,46 %)

9. Zejn Malik (86,5 %)

8. Rajan Gosling (87,48 %)

7. Idris Elba (87,93 %)

6. Vil Smit (88,88 %)

5. Dejvid Bekam (88,96 %)

4. Hari Stajls (89,63 %)

3. Bred Pit (90,51 %)

2. Bredli Kuper (91,8 %)

1. Džordž Kluni (91,86 %)

Vlasnik najlepšeg lica postao je Džordž Kluni. Poznati glumac je i pre ovoga stalno bio prisutan na listama najlepšeg muškarca planete, a sada je ovo potvrđeno i naučnim istraživanjem.

Na osnovu teorije „zlatnog preseka“, 56-godišnji glumac je idealan 91,86 %.

Bonus: Kako izračunati koeficijent privlačnosti?

Slikajte svoje lice: nemojte se smešiti i gledajte pravo u kameru. Sklonite kosu s lica. Odštampajte sliku na list papira formata A4 i izračunajte (što su proporcije lica bliže vrednosti 1,618 to se ono smatra idealnijim):

Nos -izmerite dužinu nosa, od najšire tačke do sredine obrva i podelite sa širinom nosa u najširoj njegovoj tački. Ako količnik iznosi tačno 1,618 vaš nos je idealan.

Usne –izmerite dužinu usana i podelite je sa širinom nosa. Idealne usne imaju vrednost 1,618.

Savršen oval lica –podelite lice na 3 dela: od linije rasta kose do linije obrva, od linije obrva do korena nosa i od korena nosa do brade. Svi delovi treba da budu iste dužine.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime