15 komedija, koje će vam popraviti raspoloženje kao od šale.

Život retko prolazi bez briga, koje se nadovezuju jedna na drugu, pa zato često zaboravite da sebi ponekad priredite sitne padosti. Bez obzira na more tekućih problema, važno je da nađete vremena da opet napunite baterije i budete malo sami sa sobom.

A zabavni filmovi, u kojima se romantika prepliće sa humorom, doprinose tome da loše raspoloženje nestane kao rukom odneto.

Femina vam zato nudi izbor svežih komedija, koji će vam pomoći da se opustite i ulepšate slobodno veče.

1. Ljubav na točkovima (Tout le monde debout aka Rolling to You, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,5

On je uspešan biznismen, ali sebičan i neiskren, spreman na sve da ženama zavrti pamet. Jednom prilikom odluči da zavede mladu i lepu devojku, pretvarajući se da je invalid, ali ona ga upozna sa svojom sestrom Florens, kojoj je takva sudbina bliska.

Ova romantična komedija sa neobičnim zapletom ponovo nas uverava da su kupidoni koji odapinju ljubavne strele zaista šaljivdžije.

2. Moj slepi susret sa životom (Mein Blind Date mit dem Leben, 2017)

 • Ocena na IMDb — 7,1

Imate problema na poslu? Možda još ne znate šta su pravi problemi! Istinita priča o mladiću, odličnom učeniku i nadi svoje porodice, koji u velikoj meri gubi vid, ali odbija da prihvati savete onih koji mu savetuju da treba da se pomiri sa činjenicom da mu slabovidost ograničava mogućnosti i želje. Njegov san je da radi u prvoklasnom hotelu.

Dakle, planovi se ne menjaju. Odlučan i zapanjujuće uporan, on uspeva da nadmaši sva očekivanja, ali planove poremeti iznenadna ljubav. U ovoj komediji ima mnogo momenata koji će vas navesti da se zamislite, nasmejete i shvatate koliko je život zapravo lep.

3. Džoni Ingliš ponovo u akciji (Johnny English Strikes Again, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,2

Agent tajne službe Njenog veličanstva se povukao iz službe i sada uživa u zadovoljstvima običnog života. A onda, jednoga dana,  katastrofa pogađa čitav sistem jer moćni protivnik otkriva identitet svih aktivnih tajnih agenata Velike Britanije.

Srećom, nema pojma o Džoniju Inglišu, tako da tajna služba može da se osloni samo na njega. Ako ste ranije sa zadovoljstvom gledali avanture ovog špijuna, onda će vas i njegove nove avanture sigurno dobro zabaviti.

4. Mama mia! Evo nas opet (Mamma Mia! Here We Go Again, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,8

Deset godina posle filma Mama Mia! u kome smo videli kako je Sofi, na veliko iznenađenje svoje majke, pozvala na svadbu svoja tri potencijalna oca, vraćamo se na grčko ostrvo Kalokeri i uz muziku popularne grupe ABBA i originalne plesne tačke, upotpunjene bogatim koloritom pejzaža i kostima, pratimo nove događaje.

Takođe saznajemo šta je to što je njenu majku nekada davno dovelo na ovo čarobno ostrvo. Ukoliko osim smeha volite da zapevate dok gledate komediju, pa čak i da zaigrate, onda je ovaj film upravo ono što vam je potrebno.

5. Izvini što te gnjavim (Sorry to Bother You, 2018)

 • Ocena na IMDb — 7,0

Kasijusu je zaista potreban posao i neakko uspeva da se zaposli u kompaniji za telemarketing . Čini se da je sve jasno: nazove, ponudi robu i proda. Međutim, čim klijenti čuju da je crnac, spuste mu slušalicu!

A onda mu kolega savetuje da se predstavi kao belac. Šta može da izgubi? Probaće! I tako otkriva magični ključ uspeha, koji mu garantuje neslućeni poslovni uspeh.

Ova komedija-fantazija podseća nas da teškoće postoje upravo zato da bi se savladale.

6. Jedan profil za dvoje  (Un profil pour deux aka Mr. Stein Goes Online, 2017)

 • Ocena na IMDb — 6,4

Šta se dešava kad jednog dana 75-godišnji udovac otkrije sajtove za upoznavanje? Pjer je proživeo dug život, ali mu je srce ostalo mlado. Koristeći sliku Aleksa, dečka njegove unuke, upoznaje Floru i tada stari gospodin shvata da mu virtuelni svet daje šansu da se vrati u mladost. A što da ne?

Prijatan, lirski, ponekad neočekivan i pre svega zabavan film, sa Pjerom Rišarom u glavnoj ulozi, sigurno će vam ulepšati časove odmora.

7. Porodična banda (Mes trésors aka Family Heist, 2017)

 • Ocena na IMDb — 5,5

Ugledni gospodin poziva svoje kćerke, koje još ne znaju da su sestre, u planinski hotel na svoj rođendan. Ocu uopšte nije lako da se nosi sa dve odrasle lepotice, ali njima je još teže, kad shvate da je njihov tata najveći kombinator svih vremena, koji je smislio da ih uvuče u svoju novu veliku avanturu.

Ova dinamična i vesela komedija zabaviće vas smešnim situacijama i, kao uvek, sjajnom glumom Žana Renoa.

8. Porodica je ipak porodica (La ch’tite famille aka Family Is Family, 2018)

 • Ocena na IMDb — 5,8

Uspešni pariski dizajner Valentin kreće se u najvišim krugovima, vozi sjajana kola i živi u prestižnom kvartu sa devojkom Konstans, sa kojom priprema zajedničku izložbu u Tokiju.

Časopisi ga nazivaju „neverovatno talentovanim siročetom“. U međuvremenu, upoznajemo zanimljivu porodicu metalskog radnika, koja izgleda zna dosta o njemu.

Ova laka, a istovremeno filozofska komedija sigurno će u vama izazvati topla osećanja.

9. Klub zadovoljnih žena (Book Club, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,3

Život u penziji – to su mir, putovanja i šetnje sa unucima. Možda i jeste tako, ali duboko u sebi, mnogi se i dalje osećaju mladi.

Priča, smeštena u Kaliforniju, prati četiri ugledne dame, koje su u svom književnom klubu odlučile da pročitaju senzacionalni pikantni roman „50 nijansi sive“. Izgleda da to nije bila slučajnost, već znak odozgo, koja im je promenila život.

Ova komedija je zaista stvorena da vam popravi raspoloženje, jer vam s takvim penzionerima zaista ne može biti dosadno.

10. Moj lažni muž (Overboard, 2018)

 • Ocena na IMDb — 5,9

Nekima od nas je, još dok smo gledali omiljenu staru komediju „Preko palube“ sa Kurtom Raselom i Goldi Hon, padalo na pamet – šta bi bilo, kad bi se ova situacija obrnula?

Verovatno su istu ideju dobili autori ove nove komedije, u kojoj ekscentrični milioner pada sa svoje jahte. A onda… Međutim, sada pravila igre postavlja žena sa tri ćerke, kojoj bi pomoć svakako dobro došla.

Ironična, vedra i puna zabavnih situacija, ova komedija će oduševiti sve članove porodice.

11. Poslednja reč (The Last Word, 2017)

 • Ocena na IMDb — 6,6

Harijet je poslovna žena koja čvrsto kontroliše svaki aspekt svog života. Da bi kontrolisala i svoju smrt, odluči da unapred napravi tekst budućeg nekrologa. Stroga dama čak želi da promeni i sećanje i mišljenje ljudi, kako bi stvorila savršenu sliku o sebi.

Međutim, mlada novinarka En, koju glumi Amanda Sejfrid, odbija da se drži tog zadatka i nastoji da otkrije pravu istinu o Harijet, koju glumi nezaboravna Širli Meklejn.

Ovo je film koji će vas ne samo nasmejati, već i dati podsticaj da ponovo razmislite o životu – novi pogled na prošlost i sadašnjost.

12. Bredov status (Brad’s Status, 2017)

Ocena na IMDb — 6,7

Nekada je student Bred sanjao o velikom uspehu i s drugovima pravio planove o životu. Međutim, godine su proletele, a on je i dalje običan službenik. Mnogo više uspeha ima u privatnom životu, jer tu su voljena žena i pametan sin, koji se sprema na koledž.

Dok vodi sina u razgledanje koledža na Istočnoj obali, Bred počinje da preispituje sopstveni životni status.

Ovo je porodična komična drama o snovima, stvarnosti i umeću da se pronađe dobro u životu.

13. Pasji dani (Dog Days, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,1

Verovatno ste više puta gledali filmove koji se sastoje od romantičnih priča. Radnja ove komedije odvija se u sunčanom Los Angelesu, gde sve te različite ljude ujedinjuje ljubav prema psima. A psi su, kao što znate, pravi stručnjacii da stvore zanimljive situacije.

Ova lagana i pomalo naivna komedija i sama liči na dobrog ljubimca, koji samo želi da vas iskreno nasmeje jednim smešnim pokretom uha.

14. Mala matura (Eighth Grade, 2018)

 • Ocena na IMDb — 7,5

Introvertna tinejdžerka nastoji da preživi poslednju nedelju osnovne škole, koja se pretvara u pravu propast. Kao i svi njeni vršnjaci, Kajla želi da postane popularna. Zato pokušava da na Jutjubu izrazi svoja osećanja, deleći razne savete, koji nikome kome potrebni i koji čak ni njoj ne pomažu da nađe prijatelje u stvarnom životu.

U stvarnosti je zapravo usamljena jer živi sa samohranim ocem i održava kontakte sa svojim drugarima uglavnom putem društvenih mreža.

Ova komedija je prava životna priča, prilika da se ponovo osetite kao školarac i da se na te probleme osvrnete sa osmehom.

15. Venčanje na kraju sveta (Destination Wedding, 2018)

 • Ocena na IMDb — 6,3

Nema sumnje da je dugi status Kijanu Rivsa kao „brilijantskog mladoženje“ inspirisao autore ovog filma.

Okoreli neženja Frenk pozvan je na udaljeno venčanje, ali na tom putu ga progoni slučajnost, tačnije jedna žena, čiji put počinje da se na čudan način ukršta s njegovim. Da li je to strastvena ljubav ili lukav plan – vreme će pokazati.

U ovom romantičnom filmu, kao u životu, komedija  se blisko prepliće s dramom, što znači da vam neće biti dosadno, jer društvo Rivsu pravi izvanredna Vinona Rajder.

A kakve komedije vi birate, kada želite da se oraspoložite?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime