15 dobrih filmova koji će vas zagrejati u hladnim zimskim večerima

Napolju je hladno, na radnom mestu prolazite kroz haos, a uz sve to ste i prehlađeni i čini vam se da će proleće nastupiti tek za godinu dana. Više od bilo kakvog leka pomoći će vam topli filmovi o ljubavi, druženju i avanturama.

Femina je s ljubavlju za vas izabrala 15 dirljivih filmova. Naoružajte se toplim ćebetom i vrućim kakaoom i priredite veče koje će vas isceliti.

Ukradena lepota
Stealing Beauty

Očaravajuć i istančan film legendarnog režisera Bernarda Bertolučija, koji vodi gledaoca u prekrasni svet italijanske provincije. Lusi, glavna junakinja, divna i mlada Amerikanka, posle samoubistva majke odlazi da provede leto u vili starih porodičnih prijatelja. To leto će je u potpunosti promeniti. Predstoji joj da pronađe svog oca, sazna tajne svoje majke i da upozna prvu ljubav.

Prestupna godina
Leap Year

Anin život ide svojim tokom: ima posao koji vodi, nov stan u prestižnom delu grada i uglednog momka, koji okleva da je zaprosi. Devojka odlučuje da preuzme inicijativu u svoje ruke i da sama pokloni prsten svom dečku. Radi toga ona putuje kroz celu zemlju, a na putovanju je prati sumorni irski mladić, Delan.

Pod suncem Toskane
Under the Tuscan Sun

Posle teškog razvoda, spisateljica Frensis Mejs donosi odluku da se preseli u Italiju, u staru toskansku vilu. Ovde je očekuju nova prijateljstva, veseli susedi, neočekivane avanture i, naravno, ljubav. Film je prožet duhom Italije i zagreva dušu.

Iznajmljeni dečko
The Wedding Date

Kejt je prinuđena da ide na sestrinu svadbu, gde treba da se sretne sa celom porodicom i bivšim dečkom. Da se ne bi osećala usamljeno na slavlju, junakinja unajmljuje momka iz agencije za eskort da tokom nekoliko dana glumi njenog novog dečka. Lagana i izuzetna komedija o porodičnim vrednostima i nepredvidivosti ljubavi.

Šetnja među oblacima
A Walk in the Clouds

Film vodi gledaoca u period posleratne Amerike, gde će dvoje mladih ljudi, koji su se sasvim slučajno sreli, biti uvučeni u niz interesantnih događaja, kao posledica neverovatnog sticaja okolnosti. Posebnu pažnju zaslužuje gluma mladog Kijanu Rivsa, koji u to vreme kada je snimljen film, još uvek nije postao legendarni Neo iz Matriksa.

Matori lavovi
Secondhand Lions

Mladi Džej je prinuđen da provede celo leto na ranču kod svojih stričeva, Gerta i Haba. Ispočetka dečak mašta da što pre pobegne od svojih neobičnih rođaka, ali zatim od njih saznaje o tajanstvenim avanturama, dalekim zemljama, čarobnim kraljevstvima, čak i o izgubljenom blagu… Film je idealan za gledanje u porodičnoj atmosferi; svako od članova vaše porodice može iz filma da izvuče nešto korisno i zanimljivo za sebe.

Let ka domu
Flying Home

Kolin je mlad i ambiciozan biznismen. Da bi sklopio krupan posao sa svojim partnerom, on putuje u Flandriju da bi za njega pronašao retku vrstu goluba. Glavni junak nikako neće moći da predvidi da će u Belgiji upoznati prekrasnu Izabelu, koja će sve njegove planove promeniti iz korena. Film ostavlja lep i prijatan utisak, kao i blag osmeh na licu.

Senke na Suncu
Shadows in the Sun

Mladi urednik izdavačke kuće, Džeremi Tajler, dobija zadatak da u Italiji pronađe nekada poznatog pisca, Veldona Periša i da sa njim potpiše ugovor za novu knjigu. Pisac se već dvadeset godina ne bavi pisanjem knjiga i ni sa kim ne kontaktira. Tajleru predstoji težak zadatak: da zadobije poverenje pisca, da ga natera da se lati pisanja i da se odupre velikom iskušenju: da se ne zaljubi u njegovu prelepu ćerku.

Indijski začin na francuski način
The Hundred-Foot Journey

Radnja filma počinje u bučnom Mumbaiju, a nastavlja se u malom francuskom selu u Provansi. Mlad kuvar, emigrant Hasan, uči sve kulinarske veštine kod stroge i neumoljive madam Malori, koju glumi briljantna Helen Miren.

Lista poslednjih želja
The Bucket List

Dva starca obolela od neizlečivih bolesti odlučuju da sastave spisak stvari koje žele da urade pre nego što napuste ovaj svet. Skok padobranom, afrički safari, putovanje u Egipat da pogledaju piramide, trke oldtajmera – samo je deo luckastih ideja koje će junaci sprovesti pre nego što shvate smisao života.

Egzotični hotel Marigold
The Best Exotic Marigold Hotel

Pitka i poučna komedija o grupi britanskih penzionera koji su rešili da se presele u Indiju i da u očaravajućem hotelu Merigold provedu ostatak života. Po dolasku u Indiju, ispostavlja se da je hotel daleko od raskoši koju su zamišljali. Najveća pozitivna strana filma je u sjajnom glumačkom sastavu. Režiser je uspeo da okupi kvartet velikih britanskih glumaca: Džudi Denč, Megi Smit, Bil Naji, Tom Vilkinson.

Magija lepog ostrva
The Magic of Belle Isle

Umoran od života, pisac se preseljava u mali grad u kome je nekada i postao poznat. Glavni junak mrzi ljude, neprestano pije i nada se da će mu se jednom život konačno preokrenuti nabolje. Ubrzo se upoznaje sa devojčicom, koja, kao i on, najviše od svega na svetu voli da sastavlja priče. Interesantno je i to da prvi put u ovom filmu, tokom 50 godina svoje glumačke karijere, Morgan Frimen stupa u ljubavni odnos.

Veliko zavođenje
The Grand Seduction

Film govori o malom kanadskom selu sa 120 stanovnika. Lokalnim žiteljima su potrebna radna mesta i zato starešina sela odlučuje da sklopi ugovor sa krupnom naftnom kompanijom, kako bi se u selu izgradila fabrika za preradu naftnog otpada. Da bi se to ostvarilo, grad mora da ima lekara. Lep, prijatan i pozitivan film o običnim radostima i večnim vrednostima.

Nedodirljivi 
Intouchables

Reditelji Erik Toledano i Olivije Nakaš pretočili su u film istinitu priču o bogatom aristokrati Filipu koji nakon nesreće na paraglajdingu postaje kvadriplegičar.

On unajmljuje mladića po imenu Dris kao negovatelja. Budući da je Dris iz radničke porodice i da je nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje pogodan kandidat za taj posao.

Njih dvojica spojiće Vivaldija i „Earth, Wind and Fire“, elegantnu dikciju i ulični žargon, odela i trenerke… Dva će se sveta sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano. Biće to jedinstvena veza koja će ih zaista učiniti nedodirljivim.

Vil
Will

Posle iznenadne smrti voljenog oca, mladi Vil ostaje siroče. Dečak ima samo jednu želju, a to je da po svaku cenu ode u Istanbul i prisustvuje finalu Lige šampiona, gde će igrati njegov omiljeni tim – Liverpul. Na putu upoznaje Aleka, nekadašnjeg slavnog jugoslovenskog fudbalera. Junaci zajedno prolaze kroz niz iskušenja i uče kako da se ponovo raduju životu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime