10 odličnih filmova, u kojima bi žena trebalo da uživa bez muškarca

Do sada smo vam pisali o filmovima koje bi trebalo da pogleda svaka žena.

Sada vam predstavljamo 10 filmova, koji će vam pomoći da pobegnete od rutine i da zavirite u svet ženskih strasti, tajni, tragedija i pobeda. Odgledajte ih nasamo ili s drugaricama, i obavezno ponesite sa sobom dobro raspoloženje i omiljene grickalice.

Udobno se smestite i …..krećemo!

Krojačica

Uloge: Kejt Vinslet, Dzudi Dejvis, Lijam Hemsfort, Hjugo Viving.

Predivna devojka, s neverovatnim osećajem za stil, vraća se u svoju provinciju. Žitelji joj se nisu nimalo obradovali, jer su je, dok je još bila devojčica, optužili za ubistvo. Međutim, ona šije predivne haljine za meštane, i to vraća njihovo raspoloženje prema njoj. Odličan film, s predivnom Kejt Vinslet u glavnoj ulozi.

  • Rejting IMDb – 7,1

Tajni zapis

Uloge: Runi Mara, Ejdan Terner, Teo Džejms, Erik Bana.

Uzbudljiva, prelepa i potresna trodelna drama Rozen Klir, žene čija istorija biva mnogostruko viđena i tumačena. Rozana je najzagonetnija pacijentkinja psihijatrijske klinike, koja je u zatočeništvu provela veći deo svog života. Novi glavni lekar, dr Grin, slučajno nalazi dnevnik žene, koji će osvetliti sudbinu ove pacijentkinje, nekadašnje lepotice, koja je mnogo toga proživela, ali koja, takođe, zna šta su prava ljubav i strast.

  • Rejting IMDb – 6,6

Žena čuvara zoološkog vrta

Uloge: Džesika Čestejn, Johan Heldenberg, Danijel Brjul, Timoti Redford.

Ovaj film je snimljen po istinitoj priči, supružnika Jana i Antonine Žabinski, kojima je pošlo za rukom da spasu živote više od 300 Jevreja u vreme Drugog svetskog rata. Rizikujući sopstvene živote, oni su pravili sklonište u Varšavskom zoološkom vrtu, za ljude koje je gonio zločinački režim. Antonina je žena s čeličnom snagom volje, koja je takođe, proživela svoju ličnu tragediju.

  • Rejting IMDb – 7,2

Neke žene

Uloge: Lora Dern, Kristen Stjuart, Mišel Vilijams, Lili Gladstoun, Džejms Le Gros.

Sudbine tri različitih žena prepliću se na čudesan način u jednom američkom gradiću. Jedna pokušava da sredi komplikovanu situaciju na poslu, druga je opsednuta izgradnjom kuće, a ne primećuje kako joj se ruši brak, a treća se iznenada vezuje za devojku, koja predaje pravo. Svaka ima svoj život, svoju priču, ali ima i nešto što ih povezuje.

  • Rejting IMDb – 6,6

Sve, baš sve

Uloge: Amandla Stenberg, Nik Džon Robinson, Anika Noni Rouz, Ana de la Regera.

Medi, još uvek mlada devojka, zaljubljuje se u svog druga Olija, ali nikada ne može da ga dodirne, da ga poljubi, zagrli. Jer Medi boluje od retke bolesti, zbog koje mora da bude u izolovanoj prostoriji. Ali želja da vidiš svet je ogromna! Posebno ako si obuzeta osećanjem prve ljubavi.

  • Rejting IMDb – 6,3

Ti i ja

Uloge: Ketrin Denev, Ketrin Fro, Olivje Gurme, Kventin Dolmer.

Priča dveju, reklo bi se, različitih, ali snažnih žena. Kler ima siguran, obezbeđen život, dobro joj je u svom  svetu. Ali odjednom joj kao tereh stiže maćeha Beatris, koju nije videla već 30 godina. Plahovita i nepredvidiva Beatris, traži pomoć od Kler, ali se ispostavlja da ona ima dragocenu lekciju, koju može da pruži pastorki.

  • Rejting IMDb – 7,2

Atomska plavuša

Uloge: Šarliz Teron, Džejms Mekevoj, Edi Marson, Džon Gudman, Tobi Džons, Sofija Butela.

Agent britanske obaveštajne službe, Loren Broton, nije samo pametna, opasna i sposobna da pobedi svakog muškarca, već je i đavolski privlačna. Samo je jedna nevolja- svi njoj bliski ljudi ginu, jer je objavljena potraga za Loren. Kako bi izašla živa, ona se udružuje s agentom pod zaštitom Dejvida Persivalija. U špijunskim igrama se mogu očekivati razni preokreti.

  • Rejting IMDb – 7,3

Čudesni svet Bele Braun

Uloge: Džesika Braun Findlej, Endrju Skot, Džeremi Irvin, Tom Vilkinson.

Neobična, usamljena Bela živi u svetu svojih fantazija, ali sve se naglo menja, kada bude primorana da reši jedan veliki problem. Sudbina upoznaje Belu s ljubavlju, koja je, kao što je već poznato, sposobna da preokrene ceo naš život. Tu i počinju čudesa. Neverovatno dobra priča, koja ostavlja prijatan osećaj u duši.

  • Rejting IMDb – 6,8

Ako se ne probudim

Uloge: Zoi Dojč, Holston Sejdž, Logan Miler, Kian Louli.

Samanta je uspešna, bezbrižna devojka, kojoj je uvek sve išlo od ruke. Ali ne i ovog puta. Jednog dana nešto je krenulo naopako, došlo je do strašne nesreće,  koja se sada ponavlja kao neko prokletstvo. Samanta pokušava da shvati gde je napravila grešku, i kako da se izvuče iz začaranog kruga. Usput saznaje mnogo toga o prijateljima, rođacima, o sebi.

  • Rejting IMDb – 6,4

Sa zemlje Meseca

Uloge: Marion Kotijar, Lui Garel, Aleks Brendemjul, Brižit Rojuan.

Gabrijela sanja o predivnoj, nezemaljskoj ljubavi. Njeni rođaci brinu za njeno stanje. Kako bi sačuvali devojku od ljubavnog bezumlja, odlučuju da je udaju za poštenog čoveka. Gabrijela je s njim nesrećna. Ipak, jednom u njen život stiže ljubav – ranjeni veteran Vijetnamskog rata, Andre, u koga se ona ludo zaljubljuje.

  • Rejting IMDb – 6,7

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime