10 dobrih filmova za opuštanje posle napornog radnog dana.

Sigurno ste bili u situaciji da, u potrazi za dobrim filmom, više vremena potrošite na traženje, nego na gledanje filma.

Femina je izabrala za vas 10 filmova, koji će sigurno vredeti potrošenog vremena i definitivno ostaviti određeni utisak na vas.

Bezvremenska Adalin (The Age of Adaline)

Tridesetih godina prošlog veka neobična sudbina zadesila je Adalin Bouman. Nakon automobilske nesreće ova prelepa mlada žena ostaje zarobljena u telu 29-godišnjakinje te svoju tajnu uspeva da sakrije gotovo osam decenija. Sve dok se u njenom životu ne pojavi harizmatični Elis Džons..

Inspirativna ljubavna priča sa Blejk Lajvli, Harisonom Fordom i Mihielom Huismanom, Bezvremenska Adalin, film je za koji su kostime kreirale modne kuće Dior i Guči.

Tajni zapis (Secret Scripture)

Uzbudljiva i prelepa drama Rozen Klir, žene čija istorija biva mnogostruko viđena i tumačena.

Rozana je najzagonetnija pacijentkinja psihijatrijske klinike, koja je u zatočeništvu provela veći deo svog života. Novi glavni lekar, dr Grin, slučajno nalazi dnevnik žene, koji će osvetliti sudbinu ove pacijentkinje, nekadašnje lepotice, koja je mnogo toga proživela, ali koja, takođe, zna šta su prava ljubav i strast.

Put oslobodjenja (Revolutionary Road )

Frenk i Ejpril su oduvek sebe videli kao posebne, drugačije i spremne da žive život zasnovan na većim idealima. Tako su, čim su se doselili u svoju novu kuću, ponosno objavili svoju nezavisnost od inertnosti predgrađa koja ih okružuje i odlučili da nikada neće biti zarobljeni u društvene stege svog doba..  

Ali s vremenom, svaki od supružnika biva gurnut u ekstreme: jedno želi da pobegne po svaku cenu, a drugo želi da sačuva sve što imaju, bez obzira na to kakve kompromise treba načiniti.

Ako je u vama praznina, gde god da ste, s kim god da ste, tuga vas neće ostaviti. Za ovo otkriće hvala ovom filmu.

Dankinja (The Danish Girl)

Ovo je istinita ljubavna priča nadahnuta životima umetnica Lili Elbe i Gerde Wegener.

Brak i profesionalni život Lili i Gerde razvijao se i menjao kroz Lilino životno putovanje  kao prvoga muškarca na svetu koji je promenom pola postao žena. Operacije koje su Lili učinile ženom podelile su svet i postale novinarska senzacija.

Scenario je nastao prema istoimenom romanu, bestseleru Dejvida Ebershofa.

Tamo gde je srce (Where the Heart Is)

Sedamnaestogišnja devojka (Natali Portman)  u poodmakloj trudnoći odlazi na dug put od Tenesija do Kalifornije sa svojim momkom. Na jednoj usputnoj stanici, u robnoj kući, on je napušta.

Prepuštena sama sebi, bez posla i sa samo nekoliko dolara u džepu, Novali odlučuje da se narednih nekoliko nedelja, do porođaja, skriva u robnoj kući…

Nedodirljivi  (Intouchables)

Ova topla emocionalna priča o prijateljstvu dva potpuno različita muškaraca inspirisana je istinitim događajima, postala je najuspešniji francuski film svih vremena.

Nakon nesreće na paraglajdingu bogati aristokrata Filip angažuje mladića imenom Dris kao ispomoć. Budući da je Dris iz radničke porodice i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Njih dvojica spojiće Vivaldija i Earth, Wind and Fire, elegantnu dikciju i ulični džajv, odela i trenerke…

Sukobiće se i pomiriti dva sveta, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je luckasto, komično i snažno jednako koliko i neočekivano, jedinstvena veza koja će iskriti i učiniti ih… Nedodirljivim.

Praktične devojke (Material girls)

Sestre Ava i Tenzi imaju sve: markiranu garderobu, zgodne i bogate udvarače za zabavljanje i milione dolara za trošenje.

Život je za njih postao jedna velika zabava otkada su nasledile očevu multimilijunsku kozmetičku industriju i jedino što moraju je da se ponekad  pojave na sednici upravnog odbora i prepuste ostalima da za njih zarađuju novac.

Kada zbog velikog skandala preko noći ostanu bez kuće, automobila i svog novca, moraju naučiti kako preživeti u stvarnom svetu i otkriti svoje talente za koje nisu ni znale da postoje.

Neke žene (Certain Women)

Sudbine tri različitih žena prepliću se na čudesan način u jednom američkom gradiću.

Jedna pokušava da sredi komplikovanu situaciju na poslu, druga je opsednuta izgradnjom kuće, a ne primećuje kako joj se ruši brak, a treća se iznenada vezuje za devojku, koja predaje pravo. Svaka ima svoj život, svoju priču, ali ima i nešto što ih povezuje..

Francuska suita (Suite Française)

U Francuskoj, u prvim danima nemačke okupacije, lepa Lusil živi sa svojom netolerantnom svekrvom, čekajući na vesti o mužu, koji je ratni zarobljenik.

Izbeglice iz Pariza počinju da dolaze u njihov mali gradić ali i nemački vojnici koji se useljavaju u susedne kuće. Lusil za oko zapadne Bruno von Falk, privlačni nemački oficir..

Romantična ratna drama o ljubavi koja se rodila na početku nacističke okupacije Francuske između Francuskinje i nemačkog oficira, a koja je baziana na priči francuske spisateljice Irène Némirovsky.

Komplikovano je  (It’s Complicated)

Džejn ima troje odrasle dece, pekaru u Santa Barbari koja dobro posluje i prijateljski odnos s bivšim mužem Džejkom. Deceniju posle njihovog razvode, jedna obična večera pretvara se u nešto nezamislivo – ljubavnu aferu.

Žrtve ove obnovljene romanse postaju Džejkova mlada žena i Adam, sveže razvedeni arhitekta koji počinje da se zaljubljuje u Džejn. Može li ljubav da bude slađa drugi put?

Duhovita, inteligentna, šarmantna i osvežvajuće zrela komedija rediteljke Nensi Mejers dokazuje da je sve u vezi s ljubavlju i razvodom i sve ono između… Pa, komplikovano.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime