Zašto se treba češće družiti sa tetkom

Veza između roditelja i dece je najjača na svetu, ali vrlo često zaboravljamo na važnost ostalih rođaka koji nas vole i brinu za nas. A možda su tetke najvažnije osobe posle roditelja.

Za nju se vezuju mnogi dragoceni trenuci detinjstva. Biti dobra tetka zahteva ogroman trud, fantastično iskustvo i mnogo ljubavi.

Uloga tetke

Tetka može pokazati detetu potpuno drugačiju predstavu o životu, različitu od one koju nam daju roditelji. Ona govori kako jeste, a ne sa stanovišta dobrog vaspitanja. Pruža nam ruku pomoći, bez moralisanja.

Tetka uvek dolazi na važne praznike, donosi lepe poklone i poslastice. Zbog svojih rođaka može doći iz drugog grada ili prirediti pravu gozbu.

Uvek je lepo raspoložena i obično dobro zna sve uspehe svojih nećaka, ali ne i njihove neuspehe. S njom je uvek zabavno.

Od nje se dobija hiljadu poljubaca i zagrljaja. Pošto svoje nećake ne viđa svakog dana, u međuvremenu za njih sakupi more nežnosti.

Kad se deca boje da roditeljima ispričaju svoje probleme, mogu ih podeliti s tetkom. Uvek je spremna da ih sasluša i pomogne, a ono što je čula sačuvaće kao tajnu.

Tetke sa svojim nećacima dele najvažnije životne mudrosti, koje dobri roditelji ne bi trebalo da govore.

Tetka će sa zadovoljstvom čuvati male nećake, kad roditelji nemaju kome da ih ostave.

Tetka retko grdi i viče. Uvek je dobro raspoložena za svoje nećake.

Kad se rodi nova nećaka ili nećak, tetka se oseća još posebnijom. Što je više nećaka, tetka je srećnija.

Za sve ono lepo što nam daje, zaista treba zahvaliti tetki na njenom dragocenom prisustvu u našem životu.

Čitajte još: Mnogo je lepo biti nečija tetka

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime