Saznajte da li imate kandidu: Kućni test za kandidu

Odrediti nivo kandide u organizmu možete uz pomoć labaratorijskih nalaza: savetuje se bris jezika na gljivice, kao i pregled stolice na gljivice. 

Najpouzdaniji medicinski test za candidu je test imunokompleksa i IG test.

Međutim, postoji i kućni test za candidu, nepoznatog porekla, koji ljudi koriste već dugi niz godina da bi odredili nivo kandide u organizmu. Test je jednostavan, besplatan i daje pouzdane rezultate.

Kandida test. Evo šta treba da uradite:

Pre nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta.

Sledećeg jutra, odmah pošto se probudite, pljunite u vodu. Ne pokušavajte da sakupite u ustima veliku količinu pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima posle buđenja.

Potom, ostavite čašu 15 minuta. Nakon toga, pronađite izvor svetlosti i pogledajte u čašu.

Ako je vaša pljuvačka ostala na površini čaše ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mehurići vazduha.

Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dole, ili ako se pljuvačka sakupila dole, postoji velika mogućnost da imate previše kandide u organizmu.

U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savet svom lekaru ili da pokušate da se rešiti kandide na prirodan način.

Simptomi
Simptomi prekomernog broja kandide u organizmu su: hronične gljivične infekcije sa simptomima svraba, pečenja i pojačanog iscedka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kijanje, začepljenje nosa, hronični iscedak iz nosne šupljine.

Takođe, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi. 

Uzroci
Povećanoj koncentraciji kandide pogoduje: lečenje antibioticima, oslabljeni imunološki sistem, upotreba kontraceptiva ili hormonske terapije, prehrana bogata rafiniranim šećerom, trudnoća i dijabetes.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime