Proveren način za čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca

Na mnogim peglama, vremenom nastaje kamenac i naslage. To, naravno, otežava peglanje, zato je važno da pravilno očistite dno pegle. Evo i kako.

Pre nego što počnite čišćenje pegle na ovaj način, pripremite sud otporan na toplotu (tepsiju, đuvec, široki tiganj, vatrostalnu činiju) u koji možete smestiti svoju peglu.

Takođe će vam trebati dva drvena štapića, na koji ćete staviti peglu, tako da između pegle i dna posude napravite razmak oko 1 cantimetar. Tako je najlakše očistiti peglu.

Sada je potrebno da uradite sledeće:

Uzmite sud otporan na toplotu, koji imate u kući, stavite na njegovo dno dva drvena štapića, na koja ćete staviti peglu.čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaStavite peglu u sud na drvene štapiće.čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaNaspite u sud limunsku kiselinu(limuntus).čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaProkuvajte vodu i polako je sipajte u sud.čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaPotrebna količina vode i limuntusa je u zavisnosti od veličine suda, u proporciji – 1 kafena kašičica limuntusa na 200 ml vode.

Voda treba da pokriva grejnu ploču pegle na 1-1,5 centimetar. Svi gumeni i električni delovi treba da se nalaze iznad vode. Pegla je naravno isključena.čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaOstavite je tako da odstoji 5-10 minuta.

Posle sud stavite na šporet na umerenu vatru. Kada voda u sudu provri, ostavite da vri još 10-15 minuta.čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamencaVidećete šta sve može „izaći“ iz vaše pegle.

Posle peglu dobro operite, očistite (ako postoje opcija samočišćenja) spolja i unutra. Prebrišite mekom tkaninom i ostavite je da odstoji nekoliko sati.

Nakon toga je ponovo možete koristiti.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

6 KOMENTARA

  1. Ne mogu da verujem kakve ste zlobnice….:)
    Pa sta ako nije oriban sporet?
    Natalija Laketic, mnogo Vam hvala na ideji, a ostalim damama ideja verovatno nije potrebna, jer im je sve u kuci idealno cisto, pa i sama pegla!!

  2. Auuu, žene, kakve ste…ne mogu da verujem. Volim što ste higijeničarke….neko se rodio kaointelektualaca neko kaohigijeničar. Hvala gospodji ili gospodjici koja je dala savet za peglui vama veliki pozdrav!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime