Plombe za zube više nisu potrebne!

Plombe za zube više nisu potrebne

Revolucionarno otkriće napravio je japanski naučnik Kazaue Jamagaši.

Pomoću njegovog pronalaska – paste za zube – mogu se brzo i bezbolno zatvarati rupe i pukotine na zubima, uklanjati kamenac, a takođe, i obnavljati zubna gleđ bez intervencije stomatolaga, prenosi britanski list The Daily Telegraph.

Po svom sastavu ova pasta slična je zubnoj gleđi, i može se nanositi direktno na pukotinu u zubu. Materijal je  dobijen kao  rezultat eksperimenata sa hidroksil apatitom – glavnom komponentom zuba.

Supstanaca, sadržana u pasti, ispočetka blago rastvara površinu napuknute gleđi.  Nakon 3 minuta, kristališe se i veštački materijal i čvrsto ugrađuje u strukturu prirodne gleđi.

Osim toga, to je još i odlično antibakterijsko sredstvo.

Sprovedeni testovi, japanskim stomatolozima pokazuju da se zub, lečen ovom pastom, ničim ne razlikuje od zdravog. Razlika se ne vidi, čak, ni pod mikroskopom.

Ne propustite

Možda vam se i ovo dopadne:

5 KOMENTARA

  1. Postovani,
    Zamolio bih redakciju sajata da u buduce ne iznosi medicinske clanke koji nisu provereni. Naime ovaj clanak je upotpunosti ne tacan. Ovakvi clanci dovode u zabludu nase stanovnistvo, koje ionako ima izuzetno lose oralno zdravlje. Molim vas da za sve zdravstvene probleme trazite pomoc lekara, u ovom slucaju stomatologa, a ne kojekakvih ne strucnih lica.
    Zelim vam lep osmeh 🙂

    Srdacan pozdrav

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime

Mi na Facebook-u