Plombe za zube više nisu potrebne!

Plombe za zube više nisu potrebne

Revolucionarno otkriće napravio je japanski naučnik Kazaue Jamagaši.

Pomoću njegovog pronalaska – paste za zube – mogu se brzo i bezbolno zatvarati rupe i pukotine na zubima, uklanjati kamenac, a takođe, i obnavljati zubna gleđ bez intervencije stomatolaga, prenosi britanski list The Daily Telegraph.

Po svom sastavu ova pasta slična je zubnoj gleđi, i može se nanositi direktno na pukotinu u zubu. Materijal je  dobijen kao  rezultat eksperimenata sa hidroksil apatitom – glavnom komponentom zuba.

Supstanaca, sadržana u pasti, ispočetka blago rastvara površinu napuknute gleđi.  Nakon 3 minuta, kristališe se i veštački materijal i čvrsto ugrađuje u strukturu prirodne gleđi.

Osim toga, to je još i odlično antibakterijsko sredstvo.

Sprovedeni testovi, japanskim stomatolozima pokazuju da se zub, lečen ovom pastom, ničim ne razlikuje od zdravog. Razlika se ne vidi, čak, ni pod mikroskopom.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Postovani,
    Zamolio bih redakciju sajata da u buduce ne iznosi medicinske clanke koji nisu provereni. Naime ovaj clanak je upotpunosti ne tacan. Ovakvi clanci dovode u zabludu nase stanovnistvo, koje ionako ima izuzetno lose oralno zdravlje. Molim vas da za sve zdravstvene probleme trazite pomoc lekara, u ovom slucaju stomatologa, a ne kojekakvih ne strucnih lica.
    Zelim vam lep osmeh 🙂

    Srdacan pozdrav

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime