Osvežite svoj dom na prirodni način.

Danas cemo popuniti svoje domove prijatnim aromama – napravicemo naturalni osvezivac prostorija. Verujem da ste sve uredne domacice, koje odrzavaju svoju kucu u potpunom redu.

Ali uvek postoje mesta do kojih vase veste ruke retko stizu. Imate korpu sa prljavim vesom? Kantu za smece? Ili jos neka mesta, koja ne bi skodilo osveziti?

Predlozicu vam ideju, a varijante ovog postupka izaberite same. Sve je jednostavno, brzo i lako. Naturalno je i bez hemije. A ono sto je nama potrebno – ima u svakom domu.

Naturalni osvezivac za vasu kucu

Bice potrebno:

– 2 case (200ml) destilovane vode ili obicne vode prokuvane 10 minuta
– etericno ulje lavande (ili bilo koje drugo po vasem izboru)
– silikonski kalupi
– soda bikarbone (300-400 gr)

Naturalni osveživac za vašu kuću.

Inace, soda bikarbona je sastavni deo skoro svih hemijskih proizvoda koji se danas koriste u domacinstvu, a koju smo mi koristili za pripremanje prirodnog gela za pranje vesa i naturalnog osvezivaca za WC solju.

– U pola case vode promesajte 20-30 kapi etericnog ulja i dodajte u sud sa vec pripremljenom sodom. Nastavljajte da dodajete vodu sve dok ne dobijete gustu smesu.

Naturalni osveživac za vašu kuću.
– Pripremljenu smesu stavimo u silikonski kalup i ostavljamo na dan – dva, dok se ne osusi.

Naturalni osveživac za vašu kuću.– Kada smesa u potpunosti ocvrsne – pazljivo izvadite dobijene forme i razmestite na „strateska“ mesta.

Naturalni osveživac za vašu kuću.

Ne zaboravite plakare (miris lavande ne samo da osvezava, nego i tera moljce iz vasih plakara), ladlice, mesta cuvanja muskih carapa, toalet, kupatilo, prostor ispod sudopere i.t.d.

Svez miris cistoce uvek ce biti prisutan u vasem domu. Uzgred, kada miris pocne da slabi ili kolutici pocnu da se raspadaju – slobodno ih ubacite u masinu za ves zajedno sa rubljem.

Postoje i druga varijanta prirodnog osvezivaca prostorija.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

7 KOMENTARA

  1. Pravila sam sa lavandom – stavila sam jedva 1,5 dl vode i već je bilo dosta retko (da sam stavila kao što piše u receptu ne znam šta bih dobila), ali osušilo se i stvrdnulo, doduše dosta se kruni, mada fino miriše u ormanu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime