Kako zaspati za dva minuta: metoda koja deluje

Svako od nas u životu ima svoje bitke i nevolje. Nedostatak sna je jedna od njih, a povezan je sa stresom, nedostatkom dnevnog ritma i emocionalnim šokovima koje svakodnevno doživljavamo.

Femina dobro zna koliko je važan dobar san i sa zadovoljstvom će vam otkriti način da zaspite za dva minuta, koji se primenjuje u američkoj vojsci.

Tajna brzog opuštanja i uspavljavanja opisana je u knjizi “Opustite se i pobedite: savršen uspeh”, još 1981. godine, ali je tek sada o tom metodu počelo da se javno govori i da ga primenjuju obični ljudi. Metod, koji opisuje ova knjiga, za 6 nedelja testiranja pokazao se efikasnim u 96% slučajeva.

Ova metoda uključuje svesno opuštanje mišića, upotrebu tehnike disanja i vizualizaciju. Sledećih nekoliko koraka treba preduzeti pre nego što zaspite. Svi oni vam neće oduzeti više od dva minuta.

Korak broj 1 – Opustite sve mišiće lica, uključujući jezik,vilicu i mišiće oko očiju.Korak broj 2 – Maksimalno opustite ramena. Zatim potpuno opustite desnu, a zatim i levu ruku.
Korak broj 3 – Izdahnite i opustite grudi koš. Zatim opustite noge, počevši od kukova, pa sve do nožnih prstiju.
Korak broj 4 – Prethodni koraci deluju jednostavno, ali sada nešto složenije: pokušajte da ne mislite ni na šta.Provedite tako 10 sekundi, a zatim zamislite ove tri slike, koje će vam pomoći da se opustite i ne razmišljajte ni o čemu.

Slika broj 1 – Ležite u čamcu koji plovi jezerom, dok okovas nema ničega, osim čistog neba nad glavom.Slika broj 2 – Ležite u visećoj ljuljašci od crnog somota, u crnoj sobi.Slika broj 3 – Ponavljajte: Ne razmišljaj, ne razmišljaj, ne razmišljaj… – 10-20 sekundi.Vaš centralni nervni sistem prvi počinje da pati zbog nedostatka sna. Zatim dolazi slab imunitet, problemi s pamćenjem, visok krvni pritisak, prekomerna težina i još mnogo neprijatnih bolesti. Zašto onda ne biste isprobali ovaj metod? Ništa ne rizikujete.

Nadamo se da će vam ova tehnika pomoći da konačno brzo zaspite i da čvrsto spavate cele noći.

Već ste pokušali da zaspite na ovaj način? Ako imate svoje savete za brzo uspavljivanje, podelite ih u komentarima!

Čitajte još: Kako sam se naučila da zaspim za samo 1 minut. Efikasna metoda protiv nesanice

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime