Kako jednostavno očistiti rernu od masnoće i prljavštine

Ako često pripremate hranu u rerni, sigurno znate kako je teško očistiti rernu od masnih naslaga koje se talože na njenim zidovima. Ta masnoća vremenom počinje polako da sagoreva i da se dimi  prilikom pečenja.

Sloj masnoće i prljavštine u rerni  je gotovo neprimetan, ali je prisutan. Ako se malo opustite – veoma ga je teško oprati. Zato treba preduzimati preventivne mere.

Nakon pečenja mesa i drugih masnih jela, možete iskoristiti sledeće pristupačne i potpuno prirodne načine za čišćenje vaše rerne.

1.Efikasan način čišćenja rerne – so.

Kako jednostavno očistiti rernu

So treba nasuti u zagrejanu rernu. So će upiti u sebe prljavštinu i masnoću (postaće smeđe boje). Nakon toga ostatke soli treba počistiti metlicom ili usisati. Posle toga rernu prebrišite na uobičajen način.

2.Osim tog načina, rernu možete očistiti običnim praškom za pecivo.

Kako jednostavno očistiti rernu

Masnu rernu treba posuti praškom za pecivo i poprskati prašak vodom. Posle dvadesetak minuta, masnoća se u potpunosti sakupi  u grudvice, koje se lako uklanjaju običnom vlažnom krpom. Na sličan način možete upotrebiti mešavinu sode bikarbone i limuntusa (odnos 1:1).

3.Možete pripremiti i sopstveno efikasno sredstvo za čišćenje rerne.

Kako jednostavno očistiti rernu

Neophodno je u 100 ml vode rastvoriti 100 gr soli i dodati 100 gr sode bikarbone. Pretvoriti ovu smesu u gustu pastu.

Unutrašnjost rerne pokvasiti vlažnom krpom i nakon toga rasporediti pastu po površini. Ostaviti da odstoji preko noći. Ujutro samo prebrisati rernu.

Kako jednostavno očistiti rernu od masnoće i prljavštine

Ako je vaša rerna kojem slučajem dospela u očajno stanje, iskoristite ovaj način za čišćenje rerne od tvrdokorne masnoće.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime