Izbeljivanje zuba kurkumom: prirodno sredstvo za kvalitetno izbeljivanje zuba

Da, da, taj poznati žuti prah.. On će učiniti naše zube svetlijim za nekoliko nijansi.

Posebno je aktuelno za pušače i ljubitelje kafe i crnog čaja.

Ovo sredstvo potpuno je prirodno, ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu gleđ i desni. Nakon samo nedelju dana redovnog korišćenja izbeljujuće paste na osnovu kurkume, može se primetiti odličan rezultat!

Ono što treba da uradite je sledeće:

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite četku za zube i čistite zube na uobičajen način.

Ali, nakon čišćenja, ne ispirati usta odmah, nego ostaviti pastu  3-5 munuta. Za ovo kratko vreme, kurkuma će učiniti svoja čuda:

Izbeljivanje zuba kurkumom

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta  da se odstrane i najsitnije zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba.  Rezultat je vidljiv već posle prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponavljajte u toku nedelje.

Pokušajte da ne isprljate kurkumom deo oko usta, malo teže se ispira. Ako je, ipak, kurkuma dospela na kožu, lako ćete je isprati običnom vodom sa sapunom.

Možete napraviti pastu od 1/4 k.kašike kurkume i nekoliko kapi maslinovog (ili kokosovog) ulja, i koristiti kao u gorenavedenom receptu.

Izbeljivanje zuba kurkumom

I još, kurkuma ne samo da izbeljuje zube.

Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona leči ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Rešava problem fleka na licu, pega i hiperpigmentacije. Zaista čarobni prah.

Blistav zdraviji osmeh vam je obezbeđen. Iskoristite ovu proverenu metodu i podelite ovu korisnu informaciju sa svojima prijateljima.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime