Osveživač vazduha u domaćoj radinosti: Originalna ideja!

Danas vam predlažemo da napravite prirodni osveživač vazduha svojim rukama, koji ne samo da će podariti prostoriji aromu harmonije i udobnosti, već će biti blagotvoran i na vaše zdravlje. Originalno i veoma jednostavno!

Aroma difuzor domaće radinosti  – ne samo da je prirodan i koristan osveživač vazduha, već i moderan element enterijera.

Aroma difuzor domaće radinosti

 

Za njegovu pripremu biće vam potrebno:

– manja staklena posuda
– bambus štapići (obični štapići za ražnjiće)
– biljno ulje (suncokretovo, maslinovo, itd )
– eterično ulje (jedno ili nekoliko)

Priprema:

Naspite manju količinu ulja u staklenu posudu, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, količina zavisi od individualne osetljivosti na mirise.

Bambus štapićima odsecite oštre krajeve i malo ih spljoštite… Stavite štapiće u staklenu teglicu (flašicu) četkicama na dole (tako će se tečnost bolje upijati). Od količine stavljenih štapića zavisiće i intenzitet arome, više štapića – jači miris.

Aroma difuzor domaće radinosti

Možete napraviti nekoliko takvih aromatičnih teglica sa različitim aromama za svaku prostoriju u kući.

Aroma difuzor domaće radinosti

Na primer, u spavaćoj sobi korisno je staviti mirisnu teglicu sa eteričnim uljem lavande ili geranijuma, u dnevnom boravku – aromu čajevca, jele, ruže, limuna, mandarina… U kuhinji ce odgovarati – miris limuna, mente, narandže. U kupatilu – eukaliptus, smrča, jela.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

4 KOMENTARA

    • Ni ja ne volim jake mirise i ovi prdlozi su prakticni.Posto u stanu imam fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima,samo cu dodati vas predlog sa lavandom,jer obozavam blagi miris lavanede.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime