Ako u svojoj kući imate ovu biljku, više nikad nećete videti paukove, bube i voćne mušice.

Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar. Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju.

Kako ih se rešiti?

Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja – zasaditi kod kuće ovu biljku.

Ako u svojoj kući imate ovu biljku, više nikad nećete videti paukove, bube i voćne mušice.

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba,  insekata i voćnih mušica.

Možete takođe pomešati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gde su pauci viđeni.

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Moja zena kad vidi pauka vristi kao lava da je videla i obavezno moram da zovem agenciju Eko-Kliner da uradi dezinsekciju kako bi je ubedio da ih nema vise i da moze mirno da spava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime