7 mesta u našem telu gde se kriju traume

Ovo je način podsvesti da razotkrije mentalne probleme koje odbijamo da priznamo.

Emocije, misli, stres i drugi psihički faktori utiču na naš organizam u celini i mogu izazvati fizičke simptome i bolesti. Psihosomatske bolesti mogu uključivati bolove u stomaku, glavobolje, astmu, čir na želucu, artritis i mnoga druga stanja koja proizvode upravo psihički faktori.

  1. Grlo – teškoće sa poverenjem i izražavanjem sebe, nesposobnost da se odbraniš i postaviš svoje granice, mogu biti teškoće sa gutanjem, različita upala, koje su već posledica proživljavanja konflikta.
  2. Stomak – teškoće sa prihvatanjem sebe, jak stres – sve to može biti uzrok nadutosti, bolova u stomaku, problema sa stolicom.
  3. Karlica, kukovi – izdaja, jak stres, nedostatak podrške, strah od gubitka podrške, povreda može da se manifestuje u hormonalnim problemima sa reproduktivnom funkcijom.
  4. Grudni koš – nedostatak ljubavi, potisnuta osećanja, zabrana izražavanja emocija, panika, što može rezultirati tahikardijom, težinom u grudima i nemogućnošću da se udahne punim plućima.
  5. Diafragma – strah koji može uticati na zadržavanje daha, vraćanje bola u leđa, uticati na držanje tela i držati ramena pod tenzijom.
  6. Donji deo leđa – nedostatak podrške, materijalni problemi, kada osoba preuzima tuđu odgovornost, problemi sa donjim delom leđa mogu biti izraženi bolovima ili stezanjem sedalnog živca.
  7. Glava – gubitak kontrole ili strah od gubitka kontrole, težnja da se udovolji svima, problemi mogu biti izraženi glavoboljama, vrtoglavicom, gubitkom koncentracije.

Kako se emocije manifestuju u telu i na koji način telo odgovara na njih

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime