12 mini serija koje možete gledati tokom vikenda

U današnje vreme je tempo života postao takav, da mnogi nemaju dovoljno vremena ni za šta. I zato, kad dođe vikend, hoćemo da nadoknadimo odmor za celu nedelju: spavamo do ručka, čitamo knjige i naravno, gledamo TV serije.

Za one koji ne vole da troše vreme na kilometarske TV sapunice, Femina je odabrala nove serije, koje možete pogledati za nekoliko dana, a neke i za par sati.

Male žene (Little Women), 2017.

Trajanje: 3 epizode

Ovo je serija o četiri sestre Marč, koje žive u Americi zahvaćenoj građanskim ratom. Otac im je otišao u rat, pa majka mora da se nosi sa svim životnim nedaćama. Da ne bi umrle od gladi, devojke se prihvataju teškog rada i pomažu majci da održi porodicu.

Uprkos tome što su sestre, devojke su vrlo različitog karaktera: Meg je ženstvena i romantična, Džo – prava muškarača koja voli da se penje po drveću, Bet stidljiva i zazire od ljudi, mada ih voli, a Emi lukava i ume to da iskoristi, zbog čega je svi vole.

Devojke će proći kroz mnoge životne lekcije, sresti ljubav i doživeti gubitak.

Jednu od glavnih uloga igra kći Ume Turman – Maja Houk.

Čudesna gospođa Mejzel (The Marvelous Mrs. Maisel), 2017.

Broj epizoda: 8

Radnja serije se odvija na Menhetnu, početkom 60-ih. Budući bračni par, Mirijam i Džoel, upoznali su se na koledžu, zatim se venčali i dobili decu. Mirijam se trudila da ugodi mužu u svemu – čak ga je podržala kada je krao tačke drugih izvođača i nastupao u klubu kao komičar.

Džoelu sve to nije bilo dovoljno i ostavlja je zbog druge žene. Izbezumljena i prilično prijana, Mirijam odlazi u klub u kome nastupa njen voljeni i napravi takvu predstavu, da je publika bila oduševljena. Mirijam odlučuje da se oproba u komediji – ali kako pomiriti novootkriveni talenat s poslom, decom i zahtevnim roditeljima?

Komična serija, koja se gleda u jednom dahu.

Tama (Dark), 2017.

Broj epizoda: 10

U jednom nemačkom gradiću, tiho i mirno žive četiri porodice. Ta idila se završava kada iščeznu dva tinejdžera, čiji nestanak nije odmah primećen. Policija ne uspeva da otkrije uzrok tragedije, tako da u potragu kreću svi koji su poznavali momke, čak i oni  koji se nisu međusobno družili.

Svako od njih će saznati da čak i mali, beznačajan detalj može da osvetli užasan zločin. Šta su to tinejdžeri saznali pre nego što su nestali bez traga?

Serija će se dopasti svima koji vole zagonetke.

Kiri (Kiri), 2018.

Četiri epizode

Serija o sudbini devojčice koja je bila pod starateljstvom socijalne radnice Mirijam. Neposredno pre nego što je devojčicu usvojila nova porodica, Mirijam odluči da organizuje sastanak deteta s biološkim rođacima – babom i dedom.

Nakon njihove posete, devojčica nestane. Socijalna radnica postaje kriva u očima javnosti, koja je optužuje za sve što se dogodilo. Međutim, niko ne shvata da odgovornost za nestanak deteta ne snosi samo Mirijam. Ona pokušava da pronađe devojčicu. Hoće li uspeti?

Dramska serija, koja drži pažnju do poslednjeg trenutka.

Jabučar (Apple Tree Yard), 2017.

Četiri epizode

Ivon Karmajkl živi zadovoljnim i mirnim životom. Udata je, ima dvoje dece i bavi se naukom. Kada upozna zgodnog Marka Kostlija, porodična idila i karijera ubrzo bivaju dovedeni su u opasnost. Šta će Ivon izabrati – sreću ili svoj dobro poznati život?

Dramska serija koja će se dopasti svim ženama.

Bogomoljka (La Mante), 2017.

Broj epizoda: 6

Pariz, sadašnje vreme. Žana Deber je hladnokrvni serijski ubica. Celu zemlju je držala u strahu čitavih 25 godina. Policija joj je konačno ušla u trag i poslala je u zatvor na doživotnu robiju.

Nekoliko godina kasnije, Francuska ponovo zahvata užas zločina, koje je počinio njen imitator. Policija traži pomoć od Žane Deber i ona pristaje da pomogne u istrazi, pod jednim uslovom – da će raditi samo sa svojim sinom, detektivom, koji je davno prekinuo sve veze s njom. Mladić to ni najmanje ne želi, ali nema izbora.

Psihološki triler, koji se gleda u jednom dahu.

Test nevinosti (Ordeal by Innocence), 2018.

Tri epizode

Glavni junaci ove serije su Leo Argal i njegova žena Rejčel, koji su pre rata usvojili petoro dece. Porodična idila se raspada kada Rejčel nađu mrtvu u lokvi krvi, u njihovoj dnevnoj sobi. Pod sumnjom da je ubica, hapse njenog sina Džeka, koji tvrdi da je nevin.

Nova ekranizacija poznatog romana Agate Kristi, koja će se dopasti svim ljubiteljima detektivskih serija.

Specijalizant (The Resident), 2018.

Broj epizoda: 14

Mladog lekara Devona Praveša, glavnog junaka ove savremene serije, odlikuje idealistički pogled na život. On veruje da sve mora da bude u pravom okviru, a korak ustranu može dovesti do negativnih posledica.

Radeći pod rukovodstvom hladnog i uzdržanog glavnog lekara Konrada Hokinsa, mladić shvata da nije sve tako sjajno kao što mu se činilo i da njegov posao ima mnogo nijansi, pred kojima se ne mogu zatvoriti oči.

Odlična drama, u kojoj je zanimljivo pratiti borbu lekara-idealista i lekara-karijerista.

Mali Šeldon (Young Sheldon), 2017.

Broj epizoda: 22

Ova serija je prolog za poznati sitkom Štreberi (The Big Bang Theory) i govori o zanimljivom detinjstvu malog genija Šeldona, čiji roditelji ne dele njegov entuzijazam. Majka mu je vrlo religiozna, a otac voli da provodi veče ispred televizora, s flašom piva.

Šeldonu je takođe teško da uspostavi veze s vršnjacima, jer ga naučni eksperimenti zanimaju više nego igračke.
Zanimljivo je da je glumica koja igra majku malog Šeldona, u stvarnom životu ćerka glumice koja igra majku odraslog Šeldona.

Odlična serija, koja popravlja raspoloženje čak i po lošem vremenu.

Dečak u plavom dresu (Little Boy Blue), 2017.

Broj epizoda: 4

Priča je zasnovana na stvarnim događajima koji su se odigrali u avgustu 2007. godine. Jedanaestogodišnji Rajs Džons je ubijen na povratku kući sa fudbalske utakmice.

Svedoka tragedije je bilo mnogo, ali su se svi toliko plašili lokalnog siledžije, da nijedan od nije usudio da svedoči protiv njega. Bez obzira na to, glavni islednik Dejv ne gubi nadu da će kriminalca staviti iza rešetaka. Hoće li uspeti u tome?

Kriminalistička drama, koja se gleda bez daha.

Dvojnik (Counterpart), 2017.

Broj epizoda: 10

SF triler, čija je radnja smeštena u sadašnje vreme. Glavni junak je Hauard Silki, sitni birokrata. Mada već 30 godina radi u tajnoj organizaciji, on ne zna čime se ona bavi.

Sve se menja kada Hauarda privode na saslušanje šefu bezbednosti, koji je njegov dvojnik, ali iz paralelnog sveta. Dvojnik je došao da traži ubicu iz svog sveta. Birokrata Hauard biva uvučen u vrtlog intriga, ubistava i špijunaže. Dospeva u svet dvojnika i počinje da otkriva u sebi nešto o čemu nije ni sanjao

Uzbudljiva serija, koja je uspela da osvoji srca mnogih gledalaca.

911/ Služba spasavanja (9-1-1), 2018.

Broj epizoda: 10

Ovo je serija o običnim ljudima koji su izabrali teške profesije. Policajci, vatrogasci i bolničari rade rame uz rame u surovim uslovima velikog grada. Često rizikujući sopstveni život, oni obavljaju svoju dužnost i dospevaju u šokantne i opasne situacije.

Dinamična serija, koju vredi pogledati.

Čitajte još: 20 filmova koje bi trebalo da pogleda svaka žena

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime