Vežba pregib pomaže da dobijete pločice na stomaku za samo 2-3 meseca

Svako koji odlazi u teretanu mašta da će mu se za nekoliko meseci stomak pretvoriti u čeličnu ploču. Međutim, vreme prolazi i salo na stomaku nestaje, zahvaljujući vežbanju i dijeti, ali nikako da se pojavi željeni reljef.

U tome će vam pomoći vežba „pregib“, koja formira trbušne mišiće bolje od bilo koje druge. Naravno, teško da se može smatrati jednostavnom, ali rezultat je vredan truda.

Tehnika izvođenja

Dok radite pregib, aktivirate sve trbušne mišiće, a najviše ravni trbušni mišić, koji formira te čuvene pločice. Kosi mišići se nešto manje naprežu, ali sasvim dovoljno za postizanje željenog rezultata. Osim toga, pregib napreže i kvadricepse na butinama.

Lezite na pod, pritisnite zadnjicu na zemlju, spustite pete na pod i malo savijte noge u kolenima. Ruke ispružite iza glave.

♦ Zategnite trbušne mišiće.

♦ Prilikom udaha, istovremeno podižite noge i telo. Nemojte držati leđa pravo – to ne samo sa umanjuje efekat vežbe, već i šteti kičmi. Zato savijajte leđa tokom pregiba. Noge držite savijene u kolenima – tako ćete otkloniti višak opterećenja s lumbalnog dela kičme.

♦ Ispružite prste do stopala, naprežući trbušne mišiće.

♦ Ostanite sekundu u gornjem položaju. Trudite se da se celo telo oslanja samo na zadnjicu.

♦ Tokom izdaha se vratite u početni položaj.

♦ Ponovite vežbu potreban broj puta.

U idealnom slučaju, pregib treba izvoditi u 3-4 serije po 15 puta. Naravno, možete započeti jednim blokom i postepeno povećavati njihov broj.

Ukoliko vam je teško da napravite pregib zbog slabe fizičke spremnosti, pokušajte da vežbu izvodite naizmenično – jednom nogom i rukom, dodirujući desnu nogu levom rukom i obrnuto.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime