Šta se dešava ako svakoga dana radite samo jednu vežbu za vrat

Glavobolja je dobro znana skoro svakom kancelarijskom službeniku. Mnogi od nas je umiruju tabletama i uopšte ne shvataju da je cela stvar u pogrešnom položaju vrata. Ukoliko uklonite uzrok – sve neprijatne posledice nestaće same od sebe.

Femina želi da vam pokaže jednu vrlo jednostavnu vežbu, koja će vam pomoći kod glavobolje, poboljšati pamćenje, a vrat vratiti u normalan položaj. Samo je važno da je redovno radite.

Ovu vežbu možete da radite nekoliko puta na dan. Broj ponavljanja nije ograničen, ali treba imati na umu: što je češće radite, brže ćete videti rezultate.

Prvi korak

Početni položaj je stojeći ili sedeći, s pravim leđima. Ruke zabacimo unazad, ukrstimo prste. Povlačimo ruke unazad i malo naviše. Bradu isturimo napred, što više možemo. U tom položaju treba ostati od 30 sekundi do jednog minuta.

Drugi korak

Ispružimo ruke napred, spojimo šake i istežemo ih napred. Vrat povlačimo što više unazad, ali ne zabacujemo glavu na leđa. Prilikom izvođenja vežbe, treba da osetite otpor u zadnjem delu vrata. U ovom položaju takođe treba ostati između od 30 sekundi i minuta.

Šta će se desiti ako svakodnevno radite ovu vežbu?

Osetićete da ste odmorniji posle spavanja.

Zgrčeni mišići će vam se opustiti, tako da će moći da se dobro odmore. Obezbeđuje vam čvrst i prijatan san.

Poboljšava pamćenje i umne sposobnosti.

Ishrana mozga će se obnoviti i krv će ga ponovo zasititi kiseonikom. Ne samo da ćete bolje razmišljati, nego ćete moći da primite i mnogo više informacija.

Manje ćete se zamarati.

Od nepravilnog položaja vrata ne trpi samo glava, već i kičma. Ako promenite držanje, nećete više patiti od neugodnog osećaja u leđima.

Glavobolja će nestati.

Kad mišići vrata počnu da rade pravilno, više neće pritiskati nerve i krvne sudove. Njihove funkcije će biti obnovljene i – možete da zaboravite na glavobolje.

Vrat će vam postati lepši i duži.

Vremenom se vrat tipičnog kancelarijskog službenika ne samo istura napred, nego i skraćuje. Redovnim vežbanjem ćete mu pomoći da povrati zdravlje i lepotu.

Čitajte još: Ova gimnastika za vrat čini čuda

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime