Četvorominutni trening koji će zameniti jedan sat fitnesa u teretani

Iscrpljujući treninzi u teretani ne odgovaraju svima, a i ponekad se jednostavno nema vremena za to. Ali to nije razlog da se potpuno odreknete treninga.

Predlažemo da probate kompleks vežbi, za koji će vam biti potrebno ne više od 5 minuta. Ovakav brz, intervalni trening veoma je efikasan. Zahvaljujući brzom tempu, velika količina kalorija se topi za vrlo kratko vreme.

Ako prilikom trčanja vi trošite 150 kalorija za sat, ove vežbe omogućavaju sagorevanje 600 kalorija za samo nekoliko minuta, ako sve uradite ispravno.

1. Čučnjevi

Raširite noge do širine ramena ili nešto više. Spuštajte se u čučanj, tako što kukovima idete što više nazad, kao da želite da sednete na stolicu.

Spuštajte se što više možete, trudeći se da vam leđa ostanu ravna, a ne savijena. Vratite se u početni položaj, naprežući mišiće nogu i zadnjice.

2. Sklekovi

Zauzmite položaj A. Ruke treba da budu u širini ramena, a ramena, stopala i kolena u istoj ravni. Lagano se spuštajte, savijajući ruke i trudeći se da vam laktovi budu uz telo. Vratite se u početni položaj. Ova vežba je veoma dobra sa mišiće grudi i za tricepse.

3. Trčanje u mestu u ležećem položaju

Ovo je složena vežba koja zateže trbušnjake i pomaže topljenju kalorija. Početni položaj je isti kao kod sklekova. Napregnite stomačne mišiće, podignite desnu nogu i lagano je primaknite grudima.

Vodite računa o položaju leđa i bedara. Ona moraju biti fiksirana. Vratite se u početni položaj i ponovite to isto levom nogom.

4. Iskorak

Raširite noge do širine ramena, a ruke stavite na struk. Levom nogom napravite dubok iskorak, pritom noga u kolenu treba da bude 90 stepeni, a koleno desne da skoro dodiruje pod.

Potom se blago odgurnite prednjom nogom i vratite se u početni položaj. Ovo isto ponovite i desnom nogom. Kod ove vežbe je veoma važno da vam leđa budu u vertikalnom položaju.

5. Skokovi

Vežba „skakač“ («Jumping Jack») kao što je poznato spada u kurs vojne pripreme u SAD, jer povećava fizičku i aerobnu izdržljivost.

U početnom položaju ruke se nalaze uz telo. Poskočite, istovremeno šireći noge u stranu i podižući ruke iznad glave. Brzim skokom vratite se u početni položaj i ponovite vežbu.

Program vežbi

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime