6 vežbi pomoću kojih ćete zaboraviti na masne naslage na leđima i bokovima

O, te omražene falte sala, koje nam ruše samopouzdanje! U borbi protiv njih ne pomažu ni steznici, a ni dijete.

Ukoliko, međutim, sveobuhvatno pristupite ovom problemu, već za par nedelja ćete zablistati u svakoj pripijenoj haljini! Glavno je da ne budete lenji i da redovno vežbate. Naravno, treba da pripazite i na ishranu.

Femina je shvatila da nam je svima potreban efikasan skup vežbi, koje se lako izvode, a rezultat će biti vidljiv u najskorije vreme.

1. Skokovi sa podizanjem ruku

Šta vam je potrebno: Bučice od 3-4 kg

Kako se vežba izvodi:

Stanite pravo i u svaku ruku uzmite bučicu. Na „jedan“ poskočite, raširite noge u stranu i podignite ruke iznad glave. Na „dva“ se vratite u početni položaj. Napravite 3-4 serije vežbe, po 15-20 puta.

2. Podizanje ruku i nogu s opterećenjem

Potrebni su vam:

Bučice od 3-4 kg, gimnastička prostirka

Kako izvoditi vežbu:

Lezite na stomak, ispružite ruke i noge. Možete kao opterećenje uzeti u ruke jednu ili dve bučice. Na „jedan“, odvojite ruke i noge od poda, ostanite u tom položaju oko 3 sekunde, a na „dva“ se vratite u početi položaj. Uradiite vežbu 10-12 puta.

3. “Lasta” s opterećenjem

Šta vam je potrebno:

Bučice od 3-4 kg

Kako da radite vežbu:

Uzmite bučice u ruke i stanite pravo, sa skupljenim nogama. Držeći leđa pravo, nagnite se napred, pružajući desnu nogu unazad. Na „jedan“ raširite ruke u stranu. Na „dva“ se vratite u položaj u kome pesnice s bučicama gledaju nadole.

Uradite vežbu 10–15 puta, povremeno menjajući nogu.

4. Podizanje ruku i nogu, ležeći na leđima

Potrebni su vam:

Bučice od 3-4 kg, gimnastička prostirka

Kako raditi vežbu:

Uzmite bučice i lezite na leđa. Na “jedan” podignite ruke i noge uvis, trudeći se da ramena što više odvojite od poda. Na „dva“ se polako vratite u početni položaj. Ponovite vežbu 10–12 puta.

5. Propadanje na klupi

Šta vam je potrebno: Stolica ili bilo kakva čvrsta površina na koju se možete osloniti.

Kako se radi:

Položite šake na stolicu tačno iza ramena i savijte kolena. Na “jedan” se blago spustite (pazite da vam ramena budu paralelna s podom, a laktovi usmereni unazad). Na „dva“ lagano podignite telo u prvobitni položaj, naprežući trbušne mišiće.

Uradite 3-4 serije, od po 15-20 ponavljanja.

6. Širenje ruku iza leđa, pod opterećenjem

Šta vam je potrebno: Bučice od 3-4 kg

Kako izvoditi vežbu:

Uzmite u svaku ruku po jednu bučicu. Stanute pravo, s nogama u širini ramena, malo savijenih kolena. Nagnite se napred i opustite ruke. Na „jedan“ raširite ruke u stranu, kao da ćete poleteti (laktovi treba da su blago savijeni) i ostanite u tom položaju dve sekunde. Na „dva“ se vratite u početni položaj.

Napravite 3-4 serije vežbe, po 15-20 puta.

Evo šta će se dogoditi ako budete redovno radili vežbe

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime