6 vežbi koje će vam pomoći da smanjite celulit za samo dve nedelje

Celulit se javlja kod osoba koje imaju previše masnog tkiva, a premalo mišića. To nije kozmetički problem, ali da ga možete rešiti uz pomoć pravilne ishrane, anticelulit masaže i posebnog programa vežbi.

Femina vam je pripremila program koji se sastoji od 6 vežbi, koje će vam pomoći da zategnete mišiće i smanjite obim butina i zadnjice.

Vežba broj 1

Kako se izvodi: Lezite na desni bok i oslonite se na podlakticu. Podignite levu nogu 30-50 cm od poda i zadržite je u tom položaju 5 sekundi, a zatim je polako spustite. Ponovite vežbu i desnom nogom.

Koliko puta: dve serije po 12 puta svakom nogom.

Vežba broj 2

Kako se izvodi: Oslonite se rukama o pod i zauzmite položaj kao za sklekove. Zatim ispružite nogu i zabacite je tako, da stopalo bude iznad poda 30-50 cm. Ponovite vežbu i levom nogom.

Koliko puta: tri serije po 8 puta.

Vežba broj 3

Kako se izvodi: Uzmite u ruke jednu bučicu ili girju (rusko zvono), stanite pravo, sa nogama u širini ramena. Dok udišete, polako se spuštajte savijajući kolena. Spuštajte se sve dok vam kolena ne postanu paralelna s podom. Zatim se, s izdahom, polako uspravljajte.

Koliko puta: tri serije po 20 čučnjeva.

Vežba broj 4

Kako se izvodi: Stanite uspravno sa dve bučice u rukama, u raskoračnom stavu u širini ramena. Polako se naginjite napred, s pravim leđima, dok ruke slobodno vise naniže. Spustite se koliko možete. Zatim se polako vratite u početni položaj.

Koliko puta: pet serija po 12 naklona.

Vežba broj 5

Kako se izvodi: Kleknite i oslonite se na ispravljene ruke, tako da vam leđa ostanu prava. Polako podižite jednu nogu. Podignite je koliko možete i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Radite vežbu naizmenično levom i desnom nogom.

Koliko puta: dve serije po 15 puta svakom nogom.

Vežba broj 6

Kako se izvodi: Zauzmite raskoračni stav malo širi od ramena, savijte noge u kolenima, a ruke stavite na potiljak. Zatim snažno odskočite, izbacujući u vazduhu ruke i noge u zvezdu. Pri doskoku se vratite u pređašnji položaj.

Koliko puta: dve serije po 20 skokova.

Da biste što brže došli do rezultata i smanjili celulit, radite ove vežbe po programu: dva dana vežbi, jedan pauze, tokom dve nedelje.

Čitajte još: Plan kojim ćete ukloniti 80% celulita za mesec dana

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime