Vibrogimnastika akademika Mikulina: Tajna dugovečnosti. Kao ponovo rođen!

Kad su kod akademika Mikulina, čuvenog ruskog aviokonstruktora, tvorca turboreaktivnih motora, počeli problemi sa zdravljem, on je započeo razradu metoda koje bi omogućile dug i ispunjen život.

Akademik Mikulin stvorio je gimnastiku koja se sastoji od jednostavnih vežbi, odnosno udaranja petama o pod. Ova tehika efikasno poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava začepljenje vena, i normalizuje krvni pritisak.

Takođe, poboljšava se rad mozga: od osećaja težine u glavi, i bolova, ne ostaje ni traga. Vežbe ruskog naučnika za čišćenje krvnih sudova pomogle su hiljadama obolelih od varikoznih vena.

Ova gimnastika je posebno korisna za ljude koji su, na svom radnom mestu, primorani da sede, ili stoje duže vreme. Preporučljive su, čak, i onima kojima je zabranjeno trčanje ili brzo hodanje.

Tajna dugovečnosti:

Vibrogimnastika akademika Mikulina

Metoda je vrlo jednostavna: treba se podići na prste tako da su pete uzdignute od poda 1 cm, a onda se naglo spustiti, osetivši laki udar, kakav se oseća pri brzom hodu ili trčanju.

Posle tridesetak vežbi, koje se izvode po jedna u sekundi, sledi pauza 5-10 sekundi.

Vibrogimnastika akademika Mikulina

Vežbe se mogu obavljati bilo gde, u kući ili prilikom šetnje, svejedno, nekoliko puta dnevno. Ne treba podizati pete više od 5 cm, jer bi to, umesto pozitivnog učinka, dovelo do nepotrebanog stresa i umora u stopalima.

Prema mišljenju profesora Mikulina, ove vežbe održavaju organizam u dobroj formi, odlažu starenje, izbacuju oksidanse i dobra su preventiva protiv tromboflebitisa, infarkta miokarda i šloga. Prosto neverovatno – jedna jednostavna vežba, a toliko je korisna.

Sudeći po tome da je ovaj naučnik za života ušao u legendu zbog svog čeličnog zdravlja (a o kome je počeo da brine tek kada ga je, posle pedesete, na to naterao srčani udar), nije na odmet isprobati njegovu metodu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Ja ih radiam 5-6 puta dnevno, posle obavezno uradim 10 čučnjeva, ispružim ruke pa pravim krugove 10 unapred i 10 unazad i posle uradim istezanja desnom eukom uhvatim zglob leve ruke pa se bočno savijam u desno i obrnuto.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime