Narodni lekovi za lečenje papiloma (visećih bradavica)

Papiloma virus (viseće bradavice)  je veoma  rasprostranjena infekcija, a u rizičnu grupu spadaju svi slojevi stanovništva koji imaju polne odnose. Upotreba prezervativa ne garantuje zaštitu od virusa, jer se on prenosi pri bilo kakvom kontaktu sa kožom ili sluzokožom nosioca virusa.

Postoji na stotine vrsta papiloma virusa, ali ne predstavljaju svi opasnost po zdravlje čoveka i nije ih se teško osloboditi.

Papilomu možete ukloniti u kućnim uslovima koristeći jednostavna, prirodna a uz to veoma efikasna sredstva.

Jabukovo sirće za lečenje virusnih bradavica.

Smatra se da je jabukovo sirće jedan od najdelotvornijih kućnih lekova.

Sipajte malo jabukovog sirćeta na vatni tupfer, ili čist peškir i natapajte papilom tri puta dnevno. Da biste što bezbednije sproveli proceduru, možete razblažiti sirće sa manjom količinom vode pre tretiranja papilome

Nakon par dana, primetićete kako papilom menja boju. Radite ovu proceduru u toku nekoliko nedelja dok ona sama ne otpadne.

Lečenje papiloma virusa rusom (rosopasom)

U lečenju papiloma virusa najbolji lek je lekovita trava, rusa (rosopas). Najbolja metoda je – mazanje bradavica rusom (sokom žute boje koji biljka luči) 3-4 puta u intervalima od 2-3 minuta. Proceduru sprovoditi 2-3 puta dnevno. Ovakva intenzivna terapija će dati maksimalan rezultat.

Sok od krompira za lečenje bradavica

U borbi sa ovom infekcijom pomoći će sok od krompira. Ovaj narodni lek za lečenje bradavica inhibira aktivnosti različitih infekcija i leči ih. Bolje je  koristiti sok od crvenog krompira.

Priprema:

– Krompir dobro operite i sitno izrendajte.
– Sok iscedite kroz nekoliko slojeva gaze.
– Uzimajte 2 puta dnevno po 100 ml pola sata pre jela. Kura lečenje  traje 2 meseca.
– Kontraindikacije: smanjena želudačna kiselost i teška forma šećernog dijabetesa.

Lekoviti sok krompira takođe je odličan u lečenju karcinoma, čira na želucu, edema i oboljenja jetre.

Ricinusovo ulje u lečenju papiloma virusa

Ricinusovo ulje je veoma korisno u borbi sa papilomima i bradavicama, jer u sebi sadrži kiselinu iritirajuću za bradavice i postiže njihovo potpuno  isušivanje. Bradavicu i kožu oko nje mazati ujutru i uveče ricinusovim uljem. Efekat se najbolje vidi posle 3-4 nedelje korišćenja ricinusovog ulja.

Mleko od smokve ili sok od smokve se koristio od davnina za uklanjanje bradavica.

Naime kad se odlomi list smokve sa drveta ili sam plod, videćete na tom mestu beli sok ili mleko. Sa tim treba mazati bradavicu 2 puta dnevno.

To treba ponavljati svakodnevno dok se bradavica ne osuši i nestane. Naravno, ovaj način se ne može koristiti za otklanjanje bradavica na svim delovima tela, kao na primer oko očiju i sl.

Problem jeste u tome što svako od nas nema drvo smokve u svom dvorištu, ali uklanjanje bradavica smokvinim mlekom uspeva.

Beli luk i ulje čajevca

Beli luk i ulje čajnog drveta imaju antivirusna svojstva koja pomažu u borbi protiv bradavica zbog čega one brže nestaju. Nanesite par kapi ulja čajevca na bradavicu i zalepite flasterom. Obzirom da je ulje čajevca jako, savetuje se da ga prvo razblažite vodom.

Isto tako, možete da zgnječite par češnjeva belog luka, staviti na bradavicu i zalepite flaster preko nje.

Važno je zaštititi zdravu kožu kada koristite bilo koji tretman ili lek kako bi uklonili bradavice. Najjednostavniji način za to je da se koža oko bradavice premaže vazelinom ili sličnim proizvodom.

Ovde: Melem za viseće brdavice

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

19 KOMENTARA

  1. Da li znate da li mleko od smokve skida visuljke,ja sam cula da se mlada smokva,plod otkine,i da mleko koje potece moze da se stavi na visuljke i on otpadne… Znate li za to? Hvala..

  2. pokusala sam staviti kapi mleka mlade smokve na papilom,i to na vise njih,ali sam dozivela jako peckanje i iritaciju,crvenilo,pa sam morala stavljati hladne obloge,ali,gle cuda,za par dana ti jednom namazani papilomi smokvinim mlekom su nestali,puno srece

  3. licno znam za slucaj mlade devojke koja je na taj nacin zelela da se oslobodi svoje muke. na zalost, stradala je od karcionoma koze za vrlo kratko vreme, nakon potpunog zapaljenja tretiranog mesta na bedru. zato paznja: nije problem u smokvinom mleku vec u tome sto nismo kadri da procenimo da li bradavicu smemo ili ne – da diramo. kod nje se, na zalost, radilo o bradavici-mladezu, koji nije smeo da se dira. njen suprug je moj poznanik – iako je proslo dosta godina, tesko se oporavlja od smrti supruge. zato apel: konsultujte prvo lekara da li se zaista radi o bezopasnim virusnim bradavicama.

  4. Da li sok može pripremljen da stoji u frižideru i koliko dugo ili mora uvek svež , malo je komplikovano dva puta na dn rendati krompir za 100ml soka ?

  5. Da li on uništava ili izbacuje viruse ili bas samostalno bez dodatnog lečenja može da kroz dva meseca ovakvog korišćenja ukloni papilome ?

  6. Drage moje, Rusa (rosopas,zmijina trava) je cudo za bradavice.
    Licno probala.
    Posle prvog dana smanji se duplo, a za tri / cetiri dana potpuno se sasusi.
    Trenutno je ima svuda,kraj puteva ,po dvoristima,na obodima suma, u selu i u gradu…Lako se prepoznaje po zutom cvetu sa cetiri latice.
    Na bradavice sam mazala narandzasto/zuti sok koji ispusta biljka.
    Koncentracija soka je najveca pri i u korenu.
    Zelim vam cistu kozu i sve najbolje! 🙂

  7. Ulje divljeg origana, skida manje visece bradavice za jednu noc!!! Natopite stapic za usi uljem i pazljivo namazete, ja sam preko lepila flaster i ujutru budu potpuno sasusheni, kao krastice koje same otpadnu. Imala sam ih po vratu i oko pazuha.

  8. Moj muz je imao veliku bradabicu na ruci izmedju dva prsta. Ona je bila u velicini zrna kukuruza,cesto ga je smetala puno puta je zakacinjao I povredjivao tako da je samo rasla I cvetala. Znala sam za savet od jedne mojeprijateljice,provereno I tacno je. Namociti stapic za usi u Eksenciju (eksenciju koristim kada ostavljam zimnivu) I na sredinu bradavice namazati I malo oko bradavice ali paziti da ne dodje u dodir sa kozom. Ponoviti 3puta svaki dan uzastopno I bradacica ce izaci I ispasti sa sve korenom. Sada posle 4 godine moj muz nema ni oziljak,sve je zaraslo kao da nikada nije postojala bradavica. Nema preparata koji nije kupio I koristio a ovo je posle cetiri dana uspesno zavrseno.

  9. Tacno je tako,i ja sam koristila eksenciju. Imala sam bradavicu sa strane stopala koja mi je smetala I odstranila sam je tim postupkom ( ima preko 20g.) I nikada se vise nije pojavila.

  10. JA SAM IMALA LOSE ISKUSTVO SA SOKOMOD MLADE SMOKVE NA LEDJIMA IMAM VEC DESETAK GODINA PAPILOM MALO VECI PA DOK SAM BILA NA MORU TO SAM ISKORISTILA DA TROPSKU SMOKVU NACEDIP NA PAPILON ZA PAR SATI TO JE DOSLO DO TOLIKE IRITACIJE,PECENJA LOCIRANE BOLI DA SAM ZAVRSILA U HITNOJ U BUDVI TAKO DA NE BI PREPORUCILA DA SE EKSPERENTISE BEZ SAGLASNOSTI DEMARTOLOGA. TAJ PAPILOM SAM SANIRALA TECNIM AZOTOM KOD DEMARTOLOGAPA PREPORUCUJEM MEDICINU PRE NEGO LEK IZ PRIRODE!!!!

    • Nije eksencija, nego esencija! Ti je esencija sirćetne kiseline, dakle mnogo jača od sirćeta! Kod stavljanja zimnice se razređivala! Ne mogu da verujem da neko to stavlja na kožu, jer se to uopšte ne sme nerazređeno koristiti!

  11. Drage moje imam papirom bradavice godinama probala sve osim krompira. Evo ovako spolja možeš da čisti kolko oćeš virus ostaje u telu, čak i ako nema na telu ima ih unutra tu se dijagnostikuju kao politički. Dakle pojavio mi se u žuči, na grlicu sam skidala dva puta imam i pri rasli e na plućima. Hpv koji se nele I godinama uzrokuje rak. Kod nas je sve tako neozbiljno naročito u državnom zdravstvu. Za dve godine tretmana tečnim azotom opale 70%ali su i izasle nove svaki pad imuniteta eto njih. Poručila sve strane sajtove pošto kod nas ništa o tome. Ovaj staro planinski melem ništa samo bacila pare, trava rusopas ništa kupila I think turu ima je u biljnim apotekama, sirće ništa, banana smešno, kauter polovicno negde nestane negde se preljusti i opet je ima, a senci ja je otrov i sigurno spaljuju kožu i izazivateske opekotine. Smokva deluje ali treba biti uporan svrbi strasno peče i nema dovoljno smoking koliko je potrebno, smokva je efikasna za bradavice po rukama. Origano ulje sam tek počela još ništa ono treba i da se pije. Pored ulja origana može čajeva neven đumbir ulje truje i td. Dakle potrebna je tipi za ija hpv virusa ima ih preko 100 a desetak izaziva rak to se placa privatno normalno koga je briga za vas hpv i košta oko 16000 hiljada posle dijeta čišćenje organizma podizanje imuniteta sa origano ulje ima I nešto bolje a to je ahcc preparat košta oko 15000 mesečno lečenje traje šest meseci do dve godine tako piše u iskustvima sa stranih sajtova. Na svakih 6mesei test na hpv i tek kad bude negativan možete da se opustite. Znaci čišćenje organizma podizanje imuniteta zdrava ishrana sa puno voća i povrća aplikacija spolja nekim uljima i puno upornosti i sreće. Nešto od ovoga mi rekao i ginekolog ali ne sve kožni lekar ništa ama baš ništa žena o tome a o ovom preparat ahcc ima nešto na nekom našem sajtu uvezi kancera ali o hpv slabo kako se on korist za hpv virus ima normalno na američkim sajtovima i on je trenutno naj efikasniji.. Shvatite ovo vrlo ozbiljno dok se kod nas ozbiljno alarma ova tema za mnoge će biti kasno.

  12. Bolelo me grlo i stavila sam alkohol sa malo vode na maramicu i umotala oko grla da preboci, ujutru su sve bradavice na vratu pocrnele, a do veceri otpale. Vec godinu ipo dana se ne javljaju nove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime