Kako pravilno lečiti hemoroide kod kuće

Nije lako živeti s bolnom pulsirajućom kvržicom unutar sebe – ne možete sedeti, stajati, čak ni odlazak u toalet ne prolazi bez agonije. Ovo neprijatno stanje, uzrokovano preteranim pritiskom na vene u rektalnoj regiji, može znatno poremetiti svakodnevni život.

Upaljene otečene vene mogu se pojaviti unutar analnog otvora (unutrašnji hemoroidi) ili spolja (spoljni hemoroidi). Proliv, zatvor, trudnoća i gojaznost takođe mogu povećati pritisak u ovoj oblasti i dovesti do hemoroida. Prema procenama proktologa, polovina ljudi u svetu starijih od 50 godina pati od ovog stanja. Hemoroidi su čak ušli u istoriju pod nazivom „carska bolest“.

Fil Mejson, autor knjige „Hemoroidi Napoleona i Drugi Neznatni Događaji koji su Promenili Istoriju“, priča: „Pre napada na Vaterloo, Napoleona je savladao oštar napad hemoroida, što mu je sprečavalo da sedi na konju i komanduje kretanjem vojske.“

Podli neprijatelj oslabio je zapovednički talenat francuskog cara i bitka kod Vaterloa je izgubljena. Ovaj neprijatelj su hemoroidi. Lukav je, sposoban za oštar napad, ali istovremeno kukavički i brzo nestaje ako znate njegove slabosti.

Da su carski lekari znali kako da brzo izleče hemoroide i primenili ove jednostavne metode, onda bismo najverovatnije već dugo živeli u Evropi koju je Napoleon ujedinio. Na kraju krajeva, na sreću, u većini slučajeva kućno lečenje može eliminisati ovu bolest.

Kako pravilno lečiti hemoroide kod kuće

Tople sedalne kupke

Topla voda koja prekriva zadnjicu i butine prijatno umiruje i ublažava grčeve. Napunite lavor i sedite u njega. Uradite to 2-3 puta dnevno po 15 minuta odmah nakon što ste ispraznili creva. Nakon postupka, morate pažljivo osušiti upaljeno područje peškirom.

Primene glicerina i soli

Soli epsoma ili magnezijum sulfat u kombinaciji sa glicerinom mogu pomoći u ublažavanju bolova, upala i sagorevanja. Pomešajte jednake količine glicerina i soli, a zatim nanesite zavoj od gaze sa ovom smesom na pogođeno područje. Ostavite da deluje oko 15-20 minuta. Ponovite ovaj postupak svakih 4-6 sati po potrebi. Ovu smešu možete dodati i u svoju sedalnu kupku.

Koristite led

Led za hemoroide se koristi prilično često. Nanošenjem ledene vreće na pogođeno područje možete smanjiti bol i otok za nekoliko minuta.

Obični vazelin

Ovaj stari narodni lek ublažava simptome hemoroida stvaranjem zaštitnog filma. Podmažite hemoroide vazelinom i nanesite meku krpu na vrh. Pokušajte da legnete i držite karlicu podignutu. Upotreba vazelina će smanjiti oticanje tkiva i ublažiti bol.

Nosite pamučno donje rublje

Pamučno donje rublje može sprečiti nakupljanje vlage i iritaciju hemoroida. Takođe treba da nosite široku odeću koja ne ograničava kretanje.

Obavezan odmor

Odmor u krevetu nekoliko dana značajno pomaže u ublažavanju upale i iritacije hemoroidnih vena. Spavanje na stomaku sa jastukom ispod butina smanjuje otok.

Promenite svoje toaletne navike

Nemojte trpeti, već idite u toalet čim osetite potrebu. Sedite na toaletu sa podignutim nogama, na primer, stavljajući kantu naopačke ispod nogu. To će proces učiniti mnogo bržim. Ne sedite dugo u toaletu! Ako ne želite da povećate protok krvi i oticanje vena na bolnom mestu, ustanite čim se posao završi. Vreme je da ljubitelji čitanja u toaletu prekinu ovu naviku.

Oslobodite zatvor vlakana, vode i probiotika

Jedite više hrane bogate dijetalnim vlaknima. Tu spadaju suve šljive, jabuke, šargarepa, grašak, brokoli, spanać, mahunarke i ovsena kaša. Pronađite gotova biljna vlakna u prodavnicama i konzumirajte ih sa vodom. Jedenje jogurta je prvo oružje protiv zatvora. Obavezno pijte najmanje 2 litre vode tokom dana.

Visoki efekat lečenja hemoroida možete postići receptima tradicionalne medicine. Ako to radite u kućnim uslovima regularno, sa ciljem oslobađanja od bolesti, moguće je postići pozitivne rezultate.

Nudimo vam recept efikasne domaće masti za lečenje hemoroida, koja se brzo priprema, a pomogla je mnogim ljudima osloboditi se od ove neprijatne bolesti.

Recept domaće masti za lečenje hemoroida

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime