Jedan od najboljih «kućnih» načina za jačanje imuniteta

Od imuniteta zavisi rad svih organa i sistema. Kada se čovek razboli, ne hrani se pravilno, kada je stalno podložan stresu, smanjuje se zaštitna funkcija organizma za čiji je oporavak potrebno duže vreme.

Ako želite ojačati svoj imunitet u najkraćem vremenu – probajte ovu metodu. Možda nije najprijatnija, ali je veoma efikasna. Evo šta treba uraditi

Sipajte u lavor hladnu vodu i dodajte nekoliko kockica leda. Vode treba da bude toliko da pokrije zglobove.

Spustite noge u vodu na 10-15 sekundi. Ako mislite da ovo vreme izgleda kao večnost, skrenite misli, gledajući televizor, ili slušajući muziku. Nakon 15 sekundi obrišite noge, obujte tople vunene čarape i lezite u krevet. Kada osetite da ste se zagrejali, možete skinuti čarape.

Ovakvu hladnu kupku za stopala preporučuje svojim pacijentima doktor medicinskih nauka, osnivač kineziterapije Sergej Bubnovskij.

Da biste ojačali imunitet na ovaj način, dovoljno je svakodnevno ponavljati ovu proceduru pre spavanja. Za vreme prehlade ili gripa, ovakve kupke možete ponavljati na svaka 4 sata.

Nemojte misliti da će se na ovaj način vaše stanje pogoršati, naprotiv, imuni sistem će odreagovati na stres, i biće u stanju da se brže izbori sa bolešću.

Delotvornost hladne vode na organizam:

  • Ublažava upale mišića, posebno kod profesionalnih sportista i rekreativaca nakon dolaska iz teretane 
  • Kosi daje sjaj jer posle ispiranja šampona toplom vodom završite pranje ledenom vodom bar na kraju
  • Zateže kožu i utiče na očuvanje mladolikog izgleda
  • Sprečava zgrušavanje krvi, posebno kod osoba koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom i usporenim radom srca
  • Hladna voda posebno je učinkovita ukoliko bolujete od depresije jer utiče na receptore kože, poboljšava raspoloženje i smanjuje simptome depresije

Ne zaboravljajte, pre početka bilo kojeg lečenja, treba konsultovati svog lekara.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime