Med i cimet odlična kombinacija za mršavljenje! Napitak za gubitak telesne težine.

Koliko je koristan med, verovatno svi znaju, ali za korist cimeta malo se zna. Postoje mnogo korisnih svojstava cimeta. On poboljšava ten, snižava holesterol, ubrzava protok krvi, savršen je za srce, stomak, creva i šta je najvažnije – najbolji začin za topljenje masnoća u organizmu – jedan od jednostavnih načina za rešavanje ovog problema. Tako dolazimo do teme, koja je verovatno aktuelna za mnoge. Šta mozete uraditi povodom toga?

1.Možete jednostavno koristiti cimet kao dodatak svim jelima po četvrtinu kašičice na svaki obrok, zamenite šećer za cimet, potpuno ili delimično

2.Napraviti posebnu mešavinu (napitak) za gubitak telesne težine i piti nju redovno u intervalima.

Napitak za gubitak telesne težine. Recept:

Svako jutro pre doručka na prazan stomak i uveče pre odlaska na spavanje popijte mešavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mešavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

PRIPREMA NAPITKA OD CIMETA I MEDA.

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

1. Prokuvajte 200ml vode

2. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuvanom vodom, poklopite na pola sata

3. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda

4. Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom).

5. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu napitka.

Nemojte više ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Deluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i videćete kako napredujte u svojoj nameri da se rešite suvišnih kilograma.



Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja telesne težine, zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu. Kada se organizam isčisti, najverovatnije, gubitak težine će se zaustaviti.

Možda će Vam biti zanimljiv i ovaj recept za mršavljenje pojačanog dejstva sa dodatkom đumbira.

Kašičicu isitnjenog (ili samlevenog) korena đumbira i kašičicu meda pomešati u čaši tople vode, dodati 1/4 kašičice cimeta. U ovu smesu možete dodati i jogurt, ako je suviše „paprena“. Piti svako jutro pre doručka.

Mogu Vam predložiti još jedan recept, koji sam isprobala na sebi, odličan je za čišćenje organizma od toksina. Ovu smesu sam pripremala kao doručak.

U jednu veću šolju stavite 3 kašike proklijalih zrna pšenice, kašičicu meda i kašičicu cimeta i zalijte sa malo vruće vode, i čašom jogurta ili kefira sa manjim procentom masnoće. Sve promešajte i jedite. Posle ovakvog doručka osećaj gladi nećete osetiti još nekoliko sati.

Ne propustite i priliku da svoje lice ulepšate sa maskom od cimeta i meda.

1 kašičicu cimeta pomešajte sa 2 kašičice meda. Promešajte i nanesite na lice na 15 minuta. Isperite toplom, a zatim prohladnom vodom.

Ovde možete pogledati sve maske za lice sa medom

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

33 KOMENTARA

  1. Odusevljena ovim savetom sinoc sam popila polovinu „carobnog napitka“,a jutros drugu polovinu,i na moj veliki uzas shvatila da sam alergicna na cimet…ceo dan imam „bodljikavu kuglu“ u grlu,tesko gutam,imam proliv…nikada u zivotu nisam bila alergicna na neku vrstu hrane,cak sam i cimet koristila(naravno,u manjim kolicinama od ove koja je propisana receptom),tako da sam morala odustati…SHMRC :(((

  2. Ovdje je potrebno naglasiti da cimet koji se najčešće nalazi po prodavaonicama nije uopće preporučljivo koristiti jer šteti.
    Postoji velika razlika u vrstama: kasiji i cejlonskom.
    Savjetujem da potražite na googlu detaljnije o čemu je riječ da ne pišem ovdje sada.

    Lijep pozdrav!

  3. Ja sam ovo pre par godina pila ali bez meda.smrsala jesam ali sam u to vreme bila jako aktivna,tako da ne znam dal mi je to pomiglo ili ne.Probacu opet pa sta bude,da šteti ne moze

  4. Duco, stvori se sluzava tekucina kad odstoji cimet i med , nemoj ga praviti za vise puta nego svaki put kad hoces popiti napravis frisko . Poudrav i sto brzi uspjeh .

  5. Poslusacu vas savet, jer se zaista borim sa kilazom vec 7.godine.Treba covek biti uporan a ne zapoceti pa odustati bas tada kada krenu promene u organizam.A ako sve ovo ne pomaze, treba pronaci po krvnoj grupi hranu koja odgovara, ili po znaku u horoskopu. volela bih zaista naci nesto sto je vec provereno, jer sam se dosta napila cajeva,raznoraznih dijeta pa mi je krvna slika bila katastrofa.

  6. Ja isto imam muku 8 godina i verujte mi da sam probala Dansku dijetu na netu 13 dana traje ako se strogo pridrzavas svega skinuces oko 10 kg garantovano posle petog dana te vise ne vuce da jedes i videces. Da tamo ne pise vreme ali ja sam dorucak u 9 rucak u 3 a vecera u 6

  7. Ja sam prestala da pusim I evo ugojila se 4 kg,stomak mi se naduvava ,veceras I ja krecem pa cu da vidim jel radi ova kombinacija. Inace med nevolim I nikad ga nisam pojela,al sad cu morati tj pokusacu:)

  8. Ja sam pila med i cimet mesec dana . Imala sam mnogo sala na stomaku. Izgledala sam kao trudnica. Salo se istopilo. Normalno nije sve. Ali masnoca sa stomaka koja je bila visak za tu kilazu koju sam imala se istopila. Ali morate se pridrzavati i malo normalnije ishrane. Uz to nisam bila bolesna cele godine. Niti jedan grip me zahvatio. A svi ukucani su bili bolesni. Sretno svima

  9. zdravo svima, zanima me da li se kilogrami vracaju nakon nekog vremena kad se prestane sa upotrebom ovog napitka? svi hvale da je zdravo i delotvorno ali niko se nije oglasio povodom toga

  10. Isto sam od veceras pocela pa kako neko vec napisa i ja to kazem neka nam je svima SRECNO.Inace u ujutru uzmam med jako je zdrav( bilo koji livadski ilinbagremov mada je crn od cetinara najjzdragiji) pa ga pre kafe i dorucka ga jedem a volim i u caj da ga stavim i pomalo sirceta sa drvenom kasicicom.Ne znam da li je to istina ili nije tek ja iskljucivo za med koristim drvenu kasicicu.Znam da postojevi kupke kao i maske sa medom tako da HVALA i za recept za maske za lice sa medom i cimetom.Propolis koji se pravi od meda je lekovit a iako je u toku Vaskrsnji post a ja sa porodicom postim sve postove pa i ovaj ipak sam se ugojila.Sama sam videla a i rekli su mi iako je post jede se uleb a ja i testenine volim da jedem o slatkisima da ne pricam a to sve goji.Tako da Goco svakako cu se javiti sa rezultatima a pored ove preporucila bih i napitak sa limunom i toplom vodom(mislim da je tako nesto).Uporedo koristim ovu i banana dijetu sve ima ovde na netu pa nesto mora da deluje idealno bi bilo da oba deluiu.Svako a posebno mi devojke i zene pogotovo u prolece i leto kada se nose krace suknjice i haljinice,sorcici i kupaci kostimi na plazi da izgleda mrsavo.Da vise ne pisem jos jednom SRECNO SVIMA PA I MENI sa ovom dijetom sa cimetom i medom.?

  11. Cao svima ja evo vec nedelju dana koristim cimt i med i stavim po malo limuna super je ukus smrsala sa 3,5 kg koristim cimt iz prodavnice i pravim napirak frisak ne stavljam u frizder.Srecno svima pozdrav.

  12. Sluz se preko noci stvori u svakom slucaju, ja to promesam kasicicom I onda se to razbije, pa je lakse popiti.
    Definitivno treba uzimati Cejlonski cimet, jer je samo on zdrav. Ja ovu mesavinu uzimam vec neko vreme (par meseci, sa kracim pauzama izmedju recimo intervala od mesec dana) I stvarno se salo otopi, mada nisam bas puno izgubila na tezini. Ali definitivno se vidi da sala vise nemam oko struka. Preko noci sam poklopim solju I ne stavljam u frizider.

    Srecno svima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime