Ništa ne sme da se jede

Zdrava ishrana, misija nije laka. Ako pažljivo pročitate 10-20 tekstova sa različitim preporukama o onome šta sme, a šta ne sme da se jede…  apetit može sasvim nestati!

Neke namirnice su  korisne, ali kalorične. Druge nisu baš zdrave, ali preporučuju se  kod procesa mršavljenja. Pa, gde je tu istina? Može se zaključiti da ništa ne sme da se jede – sve je štetno.

Vapaj ženske duše, izmučene dijetama i opširnim znanjima iz oblasti pravilne ishrane – tako se može nazvati ovaj članak, koji je objavila jedna duhovita devojka na svom blogu. Ovde se može svaka žena prepoznati.

Suptilno, sa smislom za humor, i osećanjem zabrinutosti svake žene. Odnos sa hranom – zaista je  jedan poseban odnos..

Teško je  suzdržati osmeh, čitajući ovo otkrovenje. Ali, zaista, koliko može biti apsurdna i kontradiktorna informacija o koristi ili štetnosti određenih namirnica.

„Meso ne sme da se jede. Ima puno hormona koji deluju na povećanje težine, a šta će mi ti hormoni?

Riba se, takođe, ne preporučuje. Ona akumulira. Ne znam šta, ali akumulira. A u nju se, još, ubrizgavaju hormoni za povećanje plodnosti. A ja ne znam ni šta ću sa svojom. Šta će mi još, i riblja.

Paradajz ne sme. Ne znam zašto, možda zbog GMO, ne znam, ali svi kažu da  ga nije dobro jesti. Voće i bobičasto voće ne sme – oni su šećer i izvor dijabetesa. Posebno, ne sme uveče. U toku noći, sav pojedeni šećer pretvara se u guzu. A šta će mi ta guza, imam i svoje višak.

Krompir ne sme da se jede, tamo je skrob. U pirinču, takođe. Makarone – obilje skroba, i glutena. A gluten je budući šećer.

Ulje ne sme – ni maslinovo, ni suncokretovo, to su masnoće. A puter  – čist holesterol.

Hleb ne sme – to je kvasac. Pivo, takođe. Ne znam zašto, ali kažu da nije dobro da kvasac fermentira unutar tebe.

Jaja – masnoća i holesterol. Mleko – masnoća i hormoni za povećanje težine, koje je dobijala krava. A ja neću da budem krava!

Sokovi ne smeju da se piju, nemaju ništa korisno u sebi.

U kupusu su supstance koje sprečavaju apsorpciju joda. Samo mi još fali problem sa štitnom žlezdom. Loša štitna – opet daje debelu guzicu.

U spanaću je oksalna kiselina, koja je štetna za bubrege. Loši bubrezi – otoci – suvišna težina. Ne, neću jesti spanać!

Krastavci! Ješću krastavce. O krastavcima još nisam ništa loše čula..“ 🙂

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. evo recepta: kupiti malu basticu i sam proizvoditi svoju hranu, inace sve je zdravo ukoliko se jede uemreno, a sve je nezdravo ako se jede previse. pravilo je sto se hrana vise (industrijski) preradjuje to je nezdravija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime