Životna priča o tome kako se žene spremaju za spavanje

Jedne večeri, roditelji su gledali televiziju. Mama je rekla: Kasno je. Tako sam umorna, bolje da idem na spavanje.

Mama je ustala i otišla u kuhinju. Oprala je tacnu za voće i stavila je na mesto. Zamesila je uštipke za doručak, pokrila činiju i stavila je u frižider.

Pogledala je kutiju za šećer i dopunila jer ga je bilo malo, drugu dopunila kafom. Izvadila je iz zamrzivača meso i premestila ga u frižider, da se otopi za ručak. Da bi postavila sto za doručak, morala je da prvo da ga raspremi. Stavila je bežični telefon na punjač, uključila bojler.

Izvadila je stvari iz mašine, raširila veš i opet je napunila. Ispraznila je kantu za smeće. Okačila je vlažni peškir na bateriju, da se osuši do jutra. Iseglala je jednu košulju i prišila otpalo dugme. Zalila cveće. Protegla se zevajući i krenula u spavaću sobu. Prolazeći pored stola mog malog brata, zaustavila se.

Napisala je pismo učiteljici, prebrojala i ostavila novac za izlet s razredom. Sagnula se, podigla knjigu koja je pala pod stolicu i stavila je na sto. Izvadila je svesku iz torbe, proverila domaći zadatak i vratila je u torbu. Za trenutak se zamislila, pa napisala spisak za prodavnicu.

A onda otišla i umila se, očistila lice losionom 3 u 1, oprala zube. Namazala je noćnu i hidratantnu kremu. Pogledala je nokte i malo ih isturpijala.

Na pitanje oca: Zar nisi krenula na spavanje? – odgovorila je: Da, da, idem!

Promenila je vodu u vazi, proverila sve prozore i vrata, ugasila svetlo u predsoblju.

Ušla je u sobu mog brata – on je već spavao – i ugasila kompjuter, okačila majicu, pokupila prljave čarape i ubacila u korpu, ugasila svetlo.

Došla je kod mene i rekla: Lezi da spavaš, možeš to i sutra završiti.

Konačno je otišla je u spavaću sobu, uključila budilnik i spremila odeću za sutra. I dodala još tri stvari na spisak hitnih obaveza. Poželela je sama sebi laku noć, zatvorila oči i počela da mašta o ostvarenju svojih želja.

Baš u tom trenutku, moj otac je ustao s kauča, ugasio televizor i sam za sebe rekao: Pa, idem i ja na spavanje.

I otišao da spava.

Ne vidite ništa čudno u ovoj priči?

Zašto se kaže da žene statistički žive duže od muškaraca?

Zato što su žene drugačije sazdane i mi ne možemo umreti dok ne završimo sve planirano!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime