Najbolje doba za izlazak u ljubičastom šeširu: Ženska priča kroz vreme

Ovako izgleda život jedne prosečne žene kroz različite životne faze, prikazujući promene u njenom viđenju sebe i sveta oko nje. Kako su se njeni prioriteti i razmišljanja menjali s godinama, od fokusa na izgled do dubljeg razumevanja i prihvatanja sopstvene suštine..

ŽENA

Kad napuni pet godina, oblači mamine cipele s potpeticom, vrti se pred ogledalom i vidi princezu.

Kad joj je 15 godina, gledajući se u ogledalu vidi nezadovoljnu Pepeljugu.

Kada napuni 20 godina dok se gleda u ogledalo vidi sebe previše debelu ili previše mršavu, prenisku ili previsoku, ali i tako nezadovoljna izlazi napolje i provodi se.

Kad joj je 30 godina, ona i dalje u ogledalu vidi istu sebe previše mršavu ili previše debelu, prenisku ili previsoku, previše tešku ili previše laganu, ali ne misli na to jer više nema vremena čak ni da razmišlja. Izlazi iz kuće samo kada mora i zbog posla.

Kad joj je 40 godina, i dalje vidi isto, previše mršavu ili previše debelu, prenisku ili previsoku, previše tromu ili previše laganu, ali kaže sebi da je nije briga i izlazi i druži se sa vrlo malom i pažljivo odabranom grupom ljudi.

Kada joj je 50 godina, gleda se u ogledalu i kaže: „Ja sam ja“ i onda hrabro korača kroz život.

Kad joj je 60 godina, pogleda se i seti se svih ljudi koji se više nikada neće videti u ogledalu i kojih više nema. Izlazi iz kuće i želi sve nadoknaditi, želi osvajati svet.

Kad joj je 70 godina, gleda sebe i vidi mudrost, radost i iskustvo. Izlazi iz kuće i uživa u životu.

Kad joj je 80 godina, nije je briga šta vidi u ogledalu.

Ona jednostavno oblači bilo šta, stavlja na glavu ljubičasti šešir i izlazi iz kuće kako bi uživala u radostima i slastima sveta.

Možda bismo svi trebali nositi taj ljubičasti šešir mnogo, mnogo ranije…?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime