ŽENA I NJENA TORBA: U čemu je misterija ženske torbe?

Sedim sa prijateljicom u kafiću. Odjednom se čuje zvono – njen mobilni. „Jao! uzvikuje ona. – Gde je on?“ I uranja ruku u torbu. Velika je i vrećasta. Ona kopa po nedrima torbe, mobilni zvoni I dalje: „Ali gde je on, dođavola?“ A onda napravi rizičan čin. Istrese sve što je u torbi na sto..

Na njega ispadaju: tri karmina, teška bočica parfema, zamršene slušalice, celo pakovanje kozmetičke vate, plava maskara, razglednica sa pogledom na Bali, neotvoreno pakovanje mirisnih kondoma, velika četka za kosu. Ali to nije sve, ona nastavlja da trese torbu. I ispada: jučerašnja bioskopska karta za novu melodramu, neki stari računi, knjiga „Kako jesti štrudlu i održati figuru?“, zatim štapići iz kineskog restorana, pakovnje vlažnih maramica, pola čokolade, naočari za sunce, otvoreno pakovanje žvaka, plavi kišobran, crne lakovane cipele… I konačno, dugo očekivani telefon.

Ispred nas na stolu ležao je ceo ženski svet… I ja sam se zamislila..

Zapravo, žena – to je njena torba. Sve u torbi je ona, njene brige, strepnje, snovi. Jedna tužna ulaznica za bioskop već može opisati heroinu. Otišla je na večernju projekciju sama, ali u trendi bioskop. To znači da nekoga traži u mraku i nikako da ga nađe. Lepo pakovanje mirišljavih kondoma ostaje netaknuto.

Generalno bih napravila TV šou „Torba”. Učesnice  daju na uvid svoje torbe, ostajući anonimne, a stručni žiri (gledaoci u studiju) pregledaju sadržaj i pričaju o vlasnici. A vlasnica sedi u tajnoj sobi i zabrinuto sluša kako je razotkrivena. „Oh, jesam li ja takva? Ma da , moguće je … ” A, u finalu se pompezno pojavljuje u studiju. Aplauz. Torba je bolja od horoskopa. Bolje od bilo koje psihoanalize. Zvezde lažu, psiholozi su šarlatani, ali torba će reći celu istinu. Zapravo dobro je da torbe ćute, jer šta bi sve rekle o vlasnici- o,  majko moja!

Stoga je torba najbolja prijateljca. Najbolja I najodanija.

Žene imaju večiti problem. Žele novu torbu, uvek je žele. Žele drugačiju od prethodne. U ponedeljak poslovnu crnu, u utorak braon sa resama, u sredu ružičastu sa zlatnim kopčama… i tako sve do nedelje, kada žele beli ranac ili ne, po mogućnosti platneni, sa natpisom „All you need is love“ ili čak… Ali ne, postoji problem! Svakog jutra moraćete da menjate ceo svoj svet iz braon u roze, iz roze u „Love…“ Da  poludiš! Samo što urediš jedan univerzum, vreme je da uređuješ novi.. Čak je i Bogu trebalo šest dana, a ženi samo petnaest minuta. Ne, bolje je sa jednom, gde je sve sređeno. Samo muškarci misle da je  kod žena u torbi  haos. Ovo nije haos, ovo je najviši stepen urednosti. Baš kao u pretincu ženskog automobila, ali to je posebna priča..

Sve žene imaju posebnu moć. One proširuju prostor torbe do njima potrebnih granica.

Priča mi skoro jedan poznanik:

Jednom sam kupio klač torbicu svojoj devojci na poklon, našao jsam e u Firenci I dugo birao. Veoma mala, tu će stati samo ruž za usne i telefon. Konsultovao sam se sa prodavačicom, objašnjavao da je moja devojka nežna i romantična. Nasmejala se: „ Bene! Perfetto! Ne sumnjajte, svideće joj se!“

Prodavačica je bila u pravu, mnogo joj se svidela ova mala lepa klač torbica. Izljubila me je od sreće. Otišli smo jednom u pozorište. Ona sa novom torbicom, prezadovoljna. U toku predstave, zatrebala mi je maramica da obrišem naočare.. U trenutku moja devojka izvadila pakovanje papirnih maramica iz klača. Celo pakovanje! Vau, mislim, kako se ovo debeljuškasto pakovanje uklopilo tamo? A onda sam osetio žeđ – devojka vadi flašicu vode iz klača! Već sam zaboravio na predstavu. Brinulo me je nešto drugo: kako?! Kako je sve to stalo u tako mali prostor, gde ima mesta samo za telefon i ruž za usne? Siguran sam: da sam iznenada poželeo toplu pitu, ona bi izvukla ne samo pitu, već i mikrotalasnu pećnicu da je zagreje”.

Ženska torba – to su magični trikovi. Ovo je u suprotnosti sa zakonima fizike. To je čudo. Dok fizičari i astronomi rade na crnim rupama, oni sa druge strane imaju najacu misteriju univerzuma – žensku torbu. Bilo bi bolje da ih odvrate od teleskopa i pitaju ženu kako uspeva da napravi „crnu rupu“ u svojoj torbi? Ovde je prava misterija, ovde morate da usmerite  sve nobelovce i istovremeno Stivena Kinga. Mada nikako neće rešiti tu misteriju, jadnici..

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime