Pojednostavi život, pusti priče i tračeve i gledaj se kako se u tvom srcu stvari razvijaju

Što god prošla, nemaš razloga da se svakoga dana ne budiš sa osmehom i pokloniš ga drugome. Ljudi koji su odabrali takav pristup životu nikada se nisu pokajali. Nikada ne znaš što se u toku jednoga dana može dogoditi kada imaš vere u sebe i kada daješ prioritet svojim snovima a ne onome što govore drugi.

Pojednostavi život, ne skupljaj talog negativnih misli i osećaja u sebi. Reci slobodno i otvoreno ono što misliš i olakšaj dušu. Strah kojem daješ prostor u sebi uzeo je i više nego što si očekivala.

Svaki pokušaj da sa sumnjom gradiš budućnost briše tu tvoju budućnost i ostavalja te na praznom prostoru tvojih nesigurnosti. U pokušaju da nađeš svoj mir na kraju ćeš shvatiti da je najvažnije srce i dušu osloboditi zameranja, bilo sebi, bilo drugima, a sve ostalo će doći na svoje.

Svaki dan se možeš nadati nekom čudu i vidićeš koliko nada preobrazi život. Prestani sebi prebacivati zbog loše prošlosti, neostvarenih snova, nesređenih odnosa, neuzvraćenih ljubavi, ne nosiš odgovornost za sve poraze u svom životu.

Dogodili su se i tu sada više ne možeš ništa promeniti osim izvući pouku. Nemoj se zbog njih natovariti pustim kompleksima koji ti ne trebaju, izdahni jednom zauvek sve te brige, a udahni spokoj.

Pojednostavi život i shvati da smo mi ovde samo putnici.

Pre stotinu godina nije nas bilo, za stotinu godina neće nas isto biti i zato ne uzimaj ozbiljno probleme koje sada imaš, neće večno trajati, ne trebaš život upropastiti bitkama u kojima nećeš ništa dobiti ali ćeš sasvim sigurno sve izgubiti.

Pojednostavi svoj život i reci onima koje voliš da ih voliš, i oseti ćeš u svom srcu bujicu osjećaja koju nisi nikada mogla zamisliti. Živi jednostavno iz nje i za nju!

Mario Žuvela

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime