Nek ide život!

Jedi integralni hleb, mladi sir, povrće, zeleniš. Bez soli, dodaj malo bibera jer poboljšava metabolizam. Žvaći polako i pažljivo. I jedi najkasnije dva sata pre spavanja… A kad zagrizeš topli baget, nek ide život! Makar bilo tri sata noću. Kad su u pitanju topli baget i vino, kakve veze ima koje je doba? To je prava stvar!

Uvuci stomak. Vežbaj trbušnjake, radi čučnjeve, diži i savijaj noge tačno pod pravim uglom. Ne grbavi se, ne gledaj dupeta tuđih frajera u teretani. Nemoj se znojiti, budi fina… A sad dosta, nek ide život! Dovoljno si zgodna da obučeš prošlogodišnji kupaći i budeš zvezda plaže.

Proveri telefon, možda te neko zvao. Pogledaj poštu, da nisu nešto hitno naručili. Vidi imaš li nepročitanih poruka. Pogledaj kroz prozor – šta ako je počela apokalipsa, a tebe nisu zvali?.. Ma, nek ide život! Prestani da sve kontrolišeš, napuni sebi kadu, dodaj one fine mirišljave soli i uživaj. Možeš ti da se nosiš sa svime, jer si u isto vreme stena, lavica i šećerlema.

Ako i ne možeš, nema veze – ne moraš.

Izbaci smeće, ponovo obriši pod, okreni sve šolje drškama na istu stranu, poređaj paralelno sve daljinske upravljače.

I opusti se, zaboga, nek ide život!

Već si dovoljno dobra. Čak i tako u pidžami, sa ostacima gela na raščupanoj kosi i tihom jutarnjom melanholijom.

Svima nam je potrebna dobra kuma vila, koja će se pojaviti u trenutku kad sedimo u prljavoj kecelji i odvajamo žito od kukolja, prošlost od sadašnjosti, dan od noći, celulit s bokova, sede iz kose, reći:

– Mani se toga, ajmo na žurku!

– Hoće li tamo biti princ?

– Još pitaš! A biće i besplatnih koktela. Samo obuj patike, jer ćemo đuskati i vrištati na karaokama do zore!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime