Mudra priča o umeću preživljavanja

Jednog dana nekom farmeru upadne stari magarac u bunar. Životinja je njakala i zapomagala, dok je farmer pokušavao da nađe rešenje sta treba činiti. Konačno je odlučio. Pošto je magarac bio već star, a bunar je ionako trebalo zatrpati, nije bilo vredno truda da pokušava da magarca izbavi napolje, već je rešio da ga zatrpa unutra.

Pozvao je ceo komšiluk da mu u tome pomogne. Svi su dograbili lopate i počeli da zatrpavaju bunar. Magarac, shvativši šta se dešava, počeo je još više da njače i da neutešno plače. Nakon izvesnog vremena, na čuđenje svih, zaćutao je.

Farmer je ubacio još nekoliko lopata zemlje u bunar, a zatim pogledao dole. Ono što je video, zaprepastilo ga je. Magarac bi istresao sa leđa zemlju i popeo se nogama na nju.

Farmerove komšije su i dalje vredno nabacivale zemlju u bunar, a magarac ju je stresao sa sebe i sabijao pod svojim nogama. Korak po korak, uspeo je da se popne gotovo do ivice bunara i svi su bili iznenađeni kada je magarac uspeo da iskoči iz bunara.

Naravoučenije:

Život će po tebi bacati ne samo zemlju, već svakakvo smeće. Umeće preživljavanja je da ga streseš sa sebe i da ga zgaziš, baciš pod noge.

Svaki problem koji se pojavi pred tobom predstavlja jedan stepenik. Hodaj polako, pažljivo stepenicama i ne preskači ni jedan. Možeš se izvući i iz “nemogućih” situacija, ako nastaviš dalje i ako se nikada ne predaš! Otresi sa sebe “bezizlazno” i hrabro zakorači na još jedan stepenik.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime