Jake ne vole – ne mogu ih kontrolisati

Jake je teško kontrolisati i zato nisu omiljeni. Oni slušaju sebe, znaju šta zaslužuju i nisu spremni da se toga odreknu. U sebi imaju sidra, kojima se čvrsto drže želje da žive čisto i da uprkos svemu budu srećni.

Imaju jake korene koji se ne daju iščupati. Zato se ne mogu uništiti njihovi čvrsti principi, samopoštovanje, moral i vera u sebe.

Jaki su sposobni da sami izdrže svaku istinu, udarce sudbine, mučna izdajstva i bure sopstvenih osećanja.

Oni se ne plaše bola, jer su preživeli rat u sopstvenom srcu i prošli kroz lični pakao. Naučili su da rane pretvaraju u mudrost i da uživaju u životu, čuvajući pritom lepotu i nežnost u srcu.

Jaki ne idu tuđim putevima, ne trguju srećom i ne mole za ljubav. Ali ako im je Bog pošalje, prihvate je kao veliki dar i nikada ne izdaju one koje vole.

Žive pošteno, postupaju po svojoj savesti, ne razmeću se sobom, ne uče druge da žive. Radije se posvećuju razvoju i radu na sebi.

Nose svoj krst i ne prebacuju ga na tuđa pleća. Odgovaraju za ono što su rekli i uradili, za padove krive samo sebe. Uče na greškama i izvlače prave zaključke, umesto da sažaljevaju sebe.

Ne mogu ih saviti, nametnuti im ono što ne žele, nikad i ni pod kojim uslovima.

I umeju da odu. Jaki umeju da odu jednom i zauvek. Ne isprobavajte njihova osećanja, karakter i strpljenje – slomićete se.

  • Autor: Lija Rus
    Prevod Femina

Čitajte još: Čuvajte jake ljude

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime