Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma

Voće i povrće zelene boje ima lekovito dejstvo na naše telo. Praktično svi sadrze minimum kalorija, a pri tome bogatstvo vitamina i minerala.

Osim toga, zeleno voće i povrće odlično čiste naš organizam i ubrzavaju metabolizam. Preporučljivi su kod detoksikacije organizma.

Napici od zelenog voća i povrća mogu se konzumirati za doručak, ručak, večeru, i služe kao odlična varijanta za užinu. Veoma su jednostavni za pripremu. Sve ono što treba da uradite: isitniti voće i povrće u blenderu do homogene smese i po potrebi dodati malo vode u slučaju ako je napitak previše gust.

Šest varijanti zelenih napitaka za čišćenje organizma:

Jabuka + avokado + zelena salata + kivi

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Napitak od jabuke, avokada i kivija, iznenađujuće dobro mogu dopuniti listovi zelene salate.

Zbog veoma niske kaloričnosti (salata se ubraja u deset najboljih dijetetskih namirnica) on poseduje svojstva oporavka metabolizma i čišćenja organizma. Takođe je pun gvožđa.

Krastavac + peršun

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Odličan lagani napitak za veče. Krastavac se 90% sastoji od vode, tako da zahvaljujući ovom svojstvu, ovaj napitak  je odličan za konzumiranje u toplo vreme. Ako mu dodate nekoliko listova peršuna, dobićete fantastičnu kombinaciju svežine i koristi.

Jedinstvene osobine peršuna su u njegovom bogatom hemijskom sastavu. 100 gr ove biljke sadrže dvodnevnu dozu vitamina S i karotina, kojeg ponekad toliko nedostaje u toplim danima.

Jabuka + limeta + krastavac

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Limeta ne samo da doprinosi izbacivanju toksina iz našeg organizma, nego, takođe, poseduje umirujuće dejstvo na nervni sistem, poboljšava opšte zdravstveno stanje, podiže raspoloženje.

Paprika + limunov sok

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Na prvi pogled sasvim je neobična kombinacija. Sita i laka.

Sadržaj vitamina grupe B u zelenoj paprici pomaže u borbi sa stresom, umiruje, poboljšava pamćenje. Ako konstantno osećate hroničan umor, ovaj napitak je za vas.

Brokoli + jabuka + limeta

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Preceniti korisne osobine brokolija je nemoguće. Ova vrsta povrća poseduje visoki sadržaj proteina, što ga čini nezamenljivim za vegetarijance. Sem toga, brokoli je odliča zamena za meso, kada u toplo vreme ne želimo jesti tešku hranu.

Brokoli je odličan dijetetski proizvod, koji iz našeg organizma oslobađa soli teških metala. U kombinaciji sa jabukom i limetom, dobićete veoma interesantan napitak, koji možete popiti u večernjim časovima.

Celer + jabuka

Šest zelenih napitaka za čišćenje organizma.

Ovo je najrasprostranjenija varijanta zelenog napitka. Celer – je odlično tonizirajuće povrće. Smatra se da odlično oslobađa toksine. Niskokaloričan, poseduje umirajuće dejstvo, a ovo je veoma korisno za velika opeterećenja i na vrućinama.

Napitak od celera i jabuka odlično će odgovarati kako za doručak, tako i za užinu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime