Marinirana haringa na holandski način. Zdravo i veoma ukusno!

Preporuka lekara je – na trpezi što više ribe. U ribarnici, i pored dvoumljenja, odlučujemo se za klasične vrste poput šarana, pastrmke ili oslića.

Predlog je da se sledeći put odlučimo za haringu, jer je najkvalitetnija riba , nalazi se na vrhu top liste najzdravijih namirnica, naročito zbog obilnog prisustva omega tri kiselina.

Ova ukusna riba iz Severnog mora, pristupačne cene, može da se pripremi i jede na više načine. Predlažem da probate mariniranu haringu na holandski način. Pripremljena na ovakav način, haringa je sočna i veoma, veoma ukusna.

Marinirana haringa na holandski način. Recept:

Biće potrebno:

– 2-3 veće haringe
– 1-2 šargarepa
– 1-2 glavice crnog luka
– 1 limun
– šecer, so, lavorov list, biber
– 2 čiste tegle od 0,5 ili 0,7 l.

Priprema:

Haringu oprati, očistiti, izvaditi kosti i iseći na filete (a možete samo očistiti i iseći na filete, a prilikom konzumiranja vaditi kosti) Luk sečemo na polukolutove, šargarepu rendamo na krupno rende ili sečemo na tanke kriške, limun sečemo na polukriške.

Marinirana haringa na holandski način

Na dno tegle stavimo krišku limuna, lavorov list i par zrna bibera. Odgore malo šargarepe. Stavimo sloj fileta haringe, posolimo i malo pošećerimo.

Ponovo limun, lavorov list, biber i šargarepu. Onda sloj fileta. Tako slažem redove do kraja tegle. Svaki sloj malo pritiskamo Na gornji sloj fileta stavljamo limun, biber, luk i zatvaramo poklopcem.

Marinirana haringa na holandski način

Stavljamo u frižider na 3-4 dana. Nije loše okretati tegle 2-3 puta u toku dana. Trećeg-četvrto dana haringa je spremna.

Marinirana haringa na holandski način

Prilikom serviranja možete je preliti uljem. Pripremljena na ovaj način, haringa je veoma sočna i ukusna. Obavezno probajte!

Marinirana haringa na holandski način

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime