Muške prevare. Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Psiholozi tvrde da za prevaru postoje više razloga, a glavni su: nova ljubav, osveta, potraga za novim senzacijama, slučajna veza, kriza braka, nedostatak ljubavi supružnika, želja da se oživi odnos, podigne samopouzdanje, eksperiment, nerealizovane seksualne potrebe…

U principu, ovo su najčešći razlozi za izlete na stranu. Ironično, ali dosta ljubitelja takvih izleta je uvereno da će im veza sa strane pomoći da ojačaju brak.

Zapravo, ovo ima smisla. Ponekad prevare omogućavaju da shvatimo koliko je zaista dobra naša druga polovina, i počnemo je ceniti još više. Prevarene žene, natapajući suzama jastuke, uglavnom, na kraju, i opraštaju svom partneru. Muškarcima prevare padaju mnogo teže. Zašto? Hajde da vidimo.

Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Prevara je uvek prevara. i nju slobodno možemo staviti u isti red sa izdajom. Međutim, ovo nije uvek tako. Činjenica je da je motivacija ženske i muške prevare različita. Shodno tome, i odnos prema njima treba da bude drugačiji.

Muškarci uglavnom varaju zbog svojih seksualnih potreba. U takve prevare retko je uključena duhovnost. Često se dešavaju  zbog odsutnosti žene, pod dejstvom alkohola, zbog obične radoznalosti, ili zbog lake dostupnosti partnerke.

Da se odluči za prevaru, muškarca može podstaći svađa sa ženom, strah od gubitka svog ega, trudnoća žene, i tako dalje. Ukratko, putem prevare muškarce ne vodi njihova duša. Dešava se i to, ali jako retko, i to može značiti samo završetak braka.

Što se tiče žena i njihovih prevara, stvari su malo drugačije.

Prvo, nezadovoljstvo svojim suprugom. Žene su spremne za prevare u slučaju nedostatka ljubavi i pažnje od strane partnera. Žene pokušavaju da pronađu tu ljubav i dokažu sebi da su još lepe i privlačne suprotnom polu. Tako da su prevare žena sasvim suprotne od prevara muškaraca.

Šta nam to govori?

Govori nam o tome da je ženski rod u prevaru uključen i dušom i telom, a muškarci, uglavnom, telom. Zato muška prevara možda ne izgleda tako značajno kao ženska. U principu, svaka prevara skoro nikada nije slučajni događaj.

Prevara sazreva postepeno, kada ljudi ne ispunjavaju očekivanja jedni prema drugima, postaju manje pažljvi, a više sebični. Ponekad se situacija može sprečiti ako supružnici pokušaju da pronađu zajednički jezik, a ponekad je najbolji način, zaista – razvod.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

6 KOMENTARA

  1. Kada mi je bivši dečko „priznao“ da me prevario(bio je lep prolećni dan,šetali sma u tom trenutku pored Merkatora(starog)…ja sam ga tako jako ujela za rame(u tom pravcu su mi bila usta) da mislim mu i dan danas tu fali parče mesa…da nisam to uradila-verovatno bih ga ubila…koliko me to zabolelo,samo je Bog znao.I naravno,nikada mu to nisam oprostila

  2. A teške su to stvari, najbitnije je poverenje i svest o tome šta se ima, pogotovo ako je veza odlična, da ne kažem savršena. U takvom slučaju jednostavno moraš to čuvati i nećeš raditi neke stvari koje će povrediti partnera.

  3. Kada sam se razvela tada sam i saznala da ovo nije bilo.prvi put da me je prevario .Varao me dok sam bila trudna ,a i pre toga i.posle toga .Razveli smo se ,dete je kod mene ,on se ozenio. Ja mu nikada necu oprostiti ni zaboraviti ,a na to ne svaki.dan potseca nase dete kome otac mnogo nedostaje .

  4. Želim da podelim svoje iskustvo i pohvalim zenu koji mi je stvarno pomogla. Od jednom su krenuli problemi u braku, sve češće svađe i problemi da bi na kraju moj muž otišao i ostavio mene i decu. Požalila sam se prijateljici od koje sam dobila broj od zene kojaje rešila moj problem. Vratilaa je mog muža kući…sada je sve jos bolje i lepše nego što je bilo… Ako imate bilo kakav problem, probajte, pozovite je ili joj pišite na viber verujem da moze da vam pomogne. Djina +381613196629

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime