Kako lečiti ispucale pete u kućnim uslovima

Mnogi su se verovatno sreli sa, na prvi pogled, čudnim receptom protiv suvih stopala i ispucalih peta, koji se sastoji od kombinacije Listerina (sredstvo za ispiranje usta), sirćeta i vode. Verovatno ste pomislili da je to ponovo neka izmišljotina, od koje nema nikakve vajde.

Zato ste nastavljali koristiti različita sredstva za negu stopala. I napokon, nakon mnogobrojnih pokušaja lečenja ispucalih peta, u momentu kada su potrošili još jednu teglicu kreme (koja je „obećavala“ učiniti vaše pete glatkim i nežnim veoma brzo), takvi skeptični građani ipak rešavaju  da isprobaju ovo „glupo“ sredstvo, o kome svi govore, ali malo ko veruje. Ionako nemaju šta da izgube.

Nakon toga kupuju sve potrebne sastojke, pripremaju kupku po receptu za suva i ispucala stopala, i već nakon dvadesetak minuta uviđaju da su pete postale mnogo mekše, a koža na stopalima glatka. Shvataju, da su napokon saznali kako da dobiju negovana stopala u kućnim uslovima:

 

Za pripremu ove kupke potrebni su sledeći sastojci:

– 1 deo Listerina (možete probati koristiti i drugu tečnost za ispiranje usta)
– 1 deo sirćeta (alkoholnog i jabukovog)
– 2 dela tople vode

Kako lečiti ispucale pete u kućnim uslovima.

Potopite stopala u lavor sa kupkom na 20-30 minuta. Zatim obrišite stopala, uzmite četku ili kamen za pete i očistite omekšalu mrtvu kožu sa njih.

Već nakon prve procedure, možete odstraniti dobar deo suve kože. Jos nekoliko svakodnevnih potapanja u ovakvu kupku, i vaše pete će postati zaista glatke i meke.

Otklonivši mrtvu kožu, ne zaboravite namazati stopala nekom hranljivom kremom (a još bolje maslinovim ili kokosovim uljem).

Savet plus: „Listerin“ odlično uklanja gljivice na noktima (i nogama). Jednostavno potopite stopala u ovaj antiseptik na 30 minuta, ili pokvasite tupfer u njega i stavljajte na problematična mesta. Nekoliko seansi – i neprijatan problem će nestati.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime