Kako ukloniti milie sa lica u kućnim uslovima.

Kako ukloniti milie sa lica u kućnim uslovima.

Milie (milijumi) su na vrlo rasprostranjen problem kod ljudi, nezavisno od godina.

Milie, ili bele tvrde tačkice koje se mogu pojaviti na celom licu, formiraju se tako da keratin, koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože, praveći malu cistu u obliku belih tačkica. Takođe, mogu nastati kao rezultat preteranog rada lojnih žlezda, usled oštećenja kože, i kao posledica opekotina od sunca.

Nažalost, bez određenih procedura, oni neće sami po sebi nestati. Taj kozmetički problem lako možete pobediti u kućnim uslovima. Najbolje je koristiti kompleks prirodnih sredstava i rezultati će vas obradovati.

Kako ukloniti milie sa lica:

Umivanje hladnom vodom.

Umivanje veoma hladnom vodom doprinosi  sužavanju pora na licu i odlična je preventiva protiv milia i drugih problema sa kožom.

Piling za lice od limuna i šećera

Limun ima fantastična antibakterijska, antiseptička, izbeljivačka i antioksidantna svojstva. On se,kao prirodno sredstvo, konstantno pojavljuje u nezi lica.

Za piling vam treba šećer, limun i maslinovo ulje. Nežno utrljavajte piling na lice kružnim pokretima, i ostavite da na licu odstoji 15-20 minuta, a zatim operite.

Eterično ulje čajnog drveta.

Ulje čajevca je prirodno sredstvo za dezinfekciju kože. Ima antibakterijska i antifungalna svojstva, što pomaže da koža bude čistija i otpornija na infekcije. Posle pranja lica, ulje (pomoću štapića za uši) stavite na mesta na kom su milie. Ostavite da prenoći, a ujutro isperite.

Prah nara.

Uzmite koru nara i osušite je u rerni da dobije braon boju. Nakon toga,  pomoću mlina za kafu isitnite je u prah. Napravite masku, pomešavši prah sa limunovim sokom. Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta. Isperite. Stavljajte  ovu masku nekoliko nedelja (2-3 puta nedeljno). Nedostaci na koži će nestati!

Veoma bitan momenat: pokušavajte izbegavati duži boravak na suncu, ako je vaša koža sklona pojavi milia.

Ne propustite

Možda vam se i ovo dopadne:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime

Mi na Facebook-u