6 jednostavnih pokreta za masažu glave, koji će vam pomoći da uklonite bore

Čak i ako se redovno negujete svoju kožu, posećujete kozmetičara i primate „injekcije lepote“, ponekad ni to nije dovoljno za mladalački izgled lica. On u velikoj meri zavisi od stanja mišića i tetiva glave i vrata.

Sve to utiče na boju tena, pojavu otoka, spuštanje kapaka, nastanak bora i da li će vam lice ostati sveže i zategnuto.

Femina se zainteresovala šta je zapravo aponeuroza glave i zašto svakodnevna brza masaža tog područja daje primetan efekat liftinga lica. Takođe je za vas prikupila neophodne vežbe.

Aponeuroza glave je široka ploča tetiva, koja se nalazi ispod vlasišta. Ovaj šlem od tetiva, takozvani skalp, s godinama postaje nepomičan, gubi elastičnost i sve čvršće prianja za lobanju. Ovim skupljanjem se usporava mikrocirkulacija krvi i stvara efekat uske gumene kapice, koja naleže na glavu i spušta lice nadole. Zbog toga se opuštaju kapci i uglovi očiju, nastaju podočnjaci, duboke bore i kvari se oval lica.

Zdrava aponeuroza glave je pokretljiva, a njena elastičnost se može obnoviti samomasažom ovog područja. Što je skalp pokretljiviji – lice je svežije.

Glavni efekti masaže:

-bolja ishrana folikula kose, usled čega kosa bolje raste
-poboljšana cirkulacija krvi i limfna drenaža
-normalizacija srčanog ritma
-smanjenje učestalosti glavobolja
-umanjivanje otoka lica, posebno gornje polovine
-prirodan lifting tkiva lica
-smanjivanje izraženosti bora

Kako se radi izvodi masaža

1. Bočni zahvat

Uhvatite kosu u korenu sa obe strane glave, na nekoliko centimetara iznad ušiju, tako da osetite pokretanje skalpa. Lagano povlačite kosu prema vrhu glave. Zadržite taj položaj. Malo nagnite glavu napred, da biste pojačali zategnutost kose i kože, a onda počnite da izvodite kružne pokrete rukama u smeru kazaljke na satu, pa zatim u suprotnom smeru.

Trajanje masaže: 30-40 sekundi.

2. Zahvat iza ušiju

Uhvatite kosu sa obe strane glave iza ušiju, bliže potiljku, tako da osetite pomicanje skalpa i malo povucite kosu prema temenu. Zadržite se u tom položaju, a zatim rukama vršite lagane kružne pokrete u smeru kazaljke na satu, pa onda u suprotnom.

Vreme masiranja: 30-40 sekundi.

3. Čeono-potiljačni zahvat

Uhvatite rukama kosu na potiljku (u blizini potiljačne jame) i na čelu (u liniji rasta kose). Lagano povlačite kosu prema temenu. Zadržite se u tom položaju, a zatim pravite kružne pokrete rukama u smeru kazaljke na satu, kao i u suprotnom smeru.

Trajanje masaže: 30-40 sekundi.

4. Masaža od čela ka temenu

Postavite prste obe ruke na čelo, na granicu rasta kose i krenite njima prema vrhu glave, uz lagani pritisak, kružnim pokretima. Zadržite se i jače izmasirajte delove u kojima osećate bol ili napetost.

Potrebno vreme: 30-40 sekundi.

5. Masaža potiljka

Postavite prste obe ruke na potiljak i uz lagani pritisak ih spušajte ka vratu, praveći kružne pokrete. Zadržite se i jače izmasirajte ona mesta na kojima osećate bol.

Vreme masaže: 30-40 sekundi.

6. Limfna drenaža

Stisnite ruke u pesnice i stavite ih na izbočine kosti lobanje, sa obe strane potiljačne kosti. Masirajte pritiskom, kružnim pokretima.

Vreme masaže: 30-40 sekundi.

Ova masaža se može izvoditi tokom dana, ali najbolje vreme je izjutra, nakon buđenja, u sedećem ili uspravnom položaju.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime