Zaboravite na ombre i balajaž! Kalifornijsko meliranje je glavni trend farbanja u ovoj godini

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је 1-1-e1513009882936.jpg

Konačno se pojavila tehnika bojenja kose koja je odgurnula u drugi plan ombre i balajaž, koji su svima već dosadili.

Kalifornijsko meliranje se pojavilo ne tako davno, ali je brzo dobilo zasluženu popularnost. Ovaj sunčani odsjaj na kosi postao je draž ovog tipa toniranja kose. Danas je to modni pravac koji su frizeri već objavili kao najmoderniji u ovoj godini.

Ovakva tehnika farbanja odgovara svakoj boji kose. Daje joj dodatnu blistavost i kosa izgleda očaravajuće, kao u reklami za šampon. Upravo zato je ova tehnika privukla pažnju svetski poznatih ličnosti.

U osnovi ovog tipa bojenja je klasično osvetljavanje, ali ga razlikuje blaži i pažljiviji pristup. Farbanje ne zahteva upotrebu folije ili termo-papira. Kosa se boji na otvorenom vazduhu i na taj način se manje oštećuje.

Često se na pramen nanosi pasta koja u svom sastavu ima pčelinji vosak. Kalifornijsko meliranje može da se izvodi na raznim frizurama i nijanse se biraju posebno za svakog klijenta, tako da praktično svakoj ženi dobro stoji.

Pravilna primena tehnologije daje oko pet nijansi – od hladne platinaste do tople zlatne ili medne. Suština je u tome da se dobije prirodan prelaz iz nijanse u nijansu – od tamnije boje, bliže korenu, do osvetljenih krajeva.

Kod ove vrste senčenja preporučljivo je obratiti se iskusnom frizeru koji ume precizno da odredi nijansu i koji se savršeno snalazi u spektru boja. Sam proces bojenja je složeniji, zahtevniji od klasične varijante i zahteva individualni pristup svakom tipu.

Koju boju upotrebiti: preporuke za izbor boje

Na tamnu kosu

Tamna prirodna boja vam daje mogućnost da dobijete interesantne kontrastne varijante. Ostavljajući prirodnu boju u korenu, krajeve možete maksimalno posvetliti.

Oni, na primer, mogu da budu zlatni ili neke druge jarke nijanse. U tom slučaju treba koristiti paletu od, ne manje od tri, a najbolje pet nijansi, da biste dobili lep, prirodan prelaz.

Svetle

Plavuše na ovaj način mogu da istaknu prirodnu lepotu kose i dodaju draž svom liku, a takođe mogu da dodaju bogatiji izgled frizuri ako urade malo toplije ili hladnije nijanse.

Ako je kosa sasvim svetla i ravna od korena, onda se na koren nanosi za nijansu tamnija boja od prirodne, da bi se postigao efekat prirodnog prelaza.

Tamnosmeđa i svetlosmeđa kosa

Smeđa kosa ponekad izgleda dosadno. Kalifornijsko senčenje će smeđokosoj devojci dati sjaj, jer često prirodna smeđa boja posle 25. godine izgleda pomalo bezizražajno.

Pozitivno je to što se u korenu može ostaviti prirodna boja kose. A za one koji se sekiraju zbog sedih, ovo je pravo otkriće – ovaj tip senčenja ne zahteva prethodno farbanje sedih.

Nega kose posle farbanja i koliko je trajan rezultat posle farbanja

Nega posle ovog tipa senčenja je neophodna, kao i kod drugih vrsta farbanja kose. Koriste se šamponi i balzami koji održavaju, hrane i čuvaju boju. Koliko dugo će se rezultat očuvati zavisi od intenziteta boje. Svetle i smeđe se duže održe. Ako je ton senčenja izabran pravilno, boja može da se očuva i do tri meseca. Intenzivnije tamne nijanse se ispiraju brže, otprilike posle mesec dana.

Tehnika kalifornijskog meliranja na tamnoj kosi je predstavljena u ovom video klipu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Pozdrav iz daleka libija
    Dali he ova nava tahnika vec stigla u srbiji.
    Posem vam iz libija I bas sam zaintresovan da prenesim ovoj tehniku kod nas … ovde bih bila prehvatena sa strane libijke kid nas je naj usbesnoj tergovina sto je vezana sa zenskom potrebom .. odece oboce kozmetika itd.
    Srdacno van pozdravlijam

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime