Maska sa kafom za tamnu kosu

Brinete i crnke biće oduševljene ovom maskom, jer će kosa osim sjaja biti glatka i meka, a izgleda će i kao da ste uradili preliv. Ako imate prirodno braon kosu predlažemo vam da pre nego što posegnete za farbom, probate da joj osvežite boju uz pomoć kafe.

Kafa ima jaku pigmentaciju,  pritom je izuzetno zdrava po kosu, pa ćete tako izbeći štetne hemikalije koje se obično nalaze u kupovnim preparatima za farbanje.

Maska sa kafom za tamnu kosu

Recept:

– balzam za kosu (po vašem izboru)
– sveže skuvana (ohlađena i oceđena) kafa (na 1 manju šoljicu – 2-3 kašičice kafe)
– količinu prilagodite dužini vaše kose, u odnosu 2:1 (šoljica kafe – pola šoljice balzama)

Pomešajte sastojke i nanesite na celu dužinu oprane vlažne kose,  služeći se prstima ili četkom. Namažite sve – od korena do vrhova, pa uvrnite kosu u punđu, stavite plastičnu kesu, umotajte u peškir i ostavite da deluje 30-60 minuta. Nakon toga isperite kosu mlakom do toplom vodom.

Rezultat:

– kosa postaje sjajna
– dobije „duboki“ preliv
– postaje glatka i meka na dodir
– nestaje žutina iz kose i njena ispucalost

Ovde možete pronaći odličan recept za rast kose.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

14 KOMENTARA

  1. nije mi jasno . kažete da maska se može staviti i na suvu i na mokru kosu, a kasnije da se stavlja na opranu vlažnu kosu. šta je ispravno: pre ili posle pranja, suva ili mokra kosa?

    • Bilo koja maska za kosu se koristi na razlicite nacine. Neko stavlja na prljavu kosu pre pranja, posle se opere na uobicajeni nacin, sa samponom i balzamom. A neko posle pranja, na vlaznu kosu. Ako koristite pre pranja – drzite duze, oko 30-40 minuta, ako posle pranja – dovoljno je 15-20 minuta, pa isperite vodom. Oba nacina su ispravna.

  2. ja sam probala ali nije mi nesto uspelo… zanima me koliko balzama se stavlja na soljicu kafe? jel se ova dva sastojka mute mikserom,meni se nekako uvek kafa odvoji od balzama/? gde sam pogresila?

  3. ja sam probala ali nije mi nesto uspelo… zanima me koliko balzama se stavlja na soljicu kafe? jel se ova dva sastojka mute mikserom,meni se nekako uvek kafa odvoji od balzama/? gde sam pogresila?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime