Ova neverovatna mešavina vratiće u život oštećenu kosu. Čak i ofarbanu!

Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 meseca, bez prekida. Znači, dva puta nedeljno u toku 2 meseca.

Rezultat primene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Maska od kvasca protiv opadanja, i za jačanje tanke i slabe kose

Biće potrebno:

– 3-4 sup. kašike toplog mleka
– 1 kaf. kašika meda
– 7 gr suvog,  ili 2o gr svežeg kvasca

Priprema:

U 3-4 supene kašike toplog mleka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svežeg kvasca. (za dugu kosu koristite duplu količinu). Ostaviti na toplo mesto da fermentira, 15-20 minuta.

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), posle kosu oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju oštećenu kosu.

Detaljnije o korišćenju kvasca za negu kosu možete pročitati ovde: Kvasac-idealno i jednostavno rešenje protiv opadanja kose i za njen brži rast.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Maska je fantasticna za oporavak korena i rast kose…vec 3 put je koristim…mislim vec treci ciklus. Ali plavuse oprez…jer skida boju i od lepe plave boje dobijate zuckasto narandzastu…moj savet da masku utrljavate samo u teme

  2. Koristila sam je samo jednom, ali je kosa pocela da se nenormalno peruta. Inace imam seboreju i perut, u kombinaciji sa kvascem, jos vise se perut pojavio, ali mii se ucinilo da je drugacija kosa posle maske. Ukoliko ima nekog, volela bih da mi objasni da li je bas za sve tipove kose i ove,poput moje, sa dosta peruti. Unapred se zahvaljujem!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime