Idealna maska sa slačicom za masnu kosu. Za brži rast i protiv opadanja

U poslednje vreme, maske za kosu sa slačicom u prahu, preporučene su kao najefikasnije sredstvo za obnavljanje kose. Slačicu poznajemo kao biljku od koje se pravi senf. 

Stvar je u tome da slačica (gorušica, mustarda, ognjica, gorčica), poseduje svojstvo za poboljšanja krvne cirkulacije kože glave, zahvaljujući čemu se poboljšava struktura kose.

Pre svega, maske sa slačicom preporučuju se kod obilnog opadanja i kod povećane masnoće kose. Ovakva maska je posebno pogodna za osobe sa masnom kosom, jer slačica smanjuje aktivnost lojnih žlezda, kosa se manje masti i duže ostaje čista.

Takođe, ubrzava rast kose i vraća joj prirodni sjaj. Ako imate osetljivu kožu glave, ili ste skloni alergijama, onda je bolje odustati od korišćenja ove maske. U ostalim slučajevima, zahvaljujući ovom narodnom sredstvu, možete uočljivo poboljšati zdravlje i stanje vaše kose.

Slačicu možete kupiti u svakoj radnji zdrave hrane. Prodaje se u zrnu. Posle je sameljite u prah na aparatu za mlevenje kafe, i čuvajte u zatvorenoj posudi.

Maska sa slačicom u prahu za masnu kosu. Recept:

Predložiću vam 2 recepta, koji su podjednako efikasni. Na vama je da odaberite.

1. Za pripremu ove maske biće potrebno:

– 2 supene kašika slačice u prahu
– 1 žumance
– 50 ml toplog kefira (jogurta) pomešanog sa kašičicom šećera

2. Drugi recept:

-2 supene kašike slačice u prahu
– 50 ml tople (ne vruće!) vode
– 1 žumance
– 1 supenu kašiku ulja (maslinovo, čičkovo, ruzmarinovo)
– 1 kafena kašičica šećera

Sastojke (odnosi se na obe maske) dobro promešati

maska sa slačicom za masnu kosu.

Maska se nanosi na prljavu suvu kosu.

Naneti četkom od korena na pramenove kose, ne dirajući krajeve, ako su suviše suvi. Umotati glavu najlonskom kesom i peškirom ili staviti kapu, kako je ko navikao. 

Maska se drži na glavi od 15 do 60 minuta, u zavisnosti od toga koliko možete izdržati, jer maska peče. Inače, taj čudesan efekat maske, zasnovan je na njenom iritirajućem delovanju – zahvaljujući zagrevanju nastaje pojačana cirkulacija krvi u koži glave, a samim tim i prihrana folikule dlake i ubrzanje rasta kose.

Prvi put morate izdržati 15 minuta, čak i ako mislite da se na vašoj glavi desio „nuklearni rat“. Za 15 minuta nikakve štete za kosu i kožu glave neće biti. Sa vremenom ćete se  priviknuti i možete produžavati delovanje maske i do jednog sata. (Prvi put sam bez problema izdržala dvadesetak minuta, inače koristim prvu varijantu maske).

Maska se ispira toplom (ne vrućom, ne hladnom) vodom. Nakon toga, kosu perite šamponom na uobičajen način. Posle obavezno nanesite balzam za kosu, da kosa ne bude presušena.

Maska sa slačicom primenjuje se jednom u 4-5 dana u toku jednog meseca. Nakon toga, pravite pauzu i ponavljajte tretman.

Već posle mesečnog korišćenja ovih maski, vaša kosa će značajno porasti, postaće jača. Dobiće takav prirodni sjaj, na kome će vam okolina pozavideti. Vremenom će dobiti na volumenu, rastom nove kose.

Ja sam zabeležila rast od 4 cm, nakon mesečnog korišćenja

maska sa slačicom za masnu kosu.

Ali, obavezno se pridržavajte ovih pravila:

1. Za masku koristite isključivo slačicu u prahu, a ne gotovi proizvod – Senf.

Slačicu možete kupiti u svakoj radnji zdrave hrane. Prodaje se u zrnu. Posle je sameljite u prah na aparatu za mlevenje kafe, i čuvajte u zatvorenoj posudi.

2. Ako imate osetljivu kožu, pre nego što nanesete masku na glavu, uradite test na alergijsku reakciju kože: nanesite pripremljenu masku na unutrašnju stranu ruke. Ako ne postoji jako crvenilo i jak svrab, nego samo blago peckanje – možete slobodno koristiti masku ne plašeći se alergijske reakcije.

3. Maska se nanosi isključivo na prljavu kosu. Uvek se koristi sveže pripremljena maska.

4. Razblažuje se isključivo toplom vodom (kefirom, jogurtom). Drži se na glavi 15-60 minuta, ne duže. Ispira se toplom vodom (ne vrućom ili hladnom).

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

4 KOMENTARA

  1. Svuda pise da je maska namenjena masnoj kosi koja opada. Sta se desava sa nama koji imamo prirodno izrazito suvu kosu, a pri tom i farbanu?
    Hvala na odgovoru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime