Žena iz ogledala – uspešna žena

Ima jedna žena, gledam je svaki dan u ogledalu. Mislila sam da je poznajem, ali pogrešila sam.

Verovala sam da je veoma slaba, plašljiva, nemoćna. Verovala sam da nikada ništa neće uspeti i da će zauvek ostati niko i ništa. Delovalo mi je da nikada neće smoći snage da se bori za sebe i za bolji život. Znala sam sve njene snove, želje, maštanja, porive i čežnje.

Posmatrala sam je kako mašta, povučena u sebe, o tome kako je lepa, uspešna, voljena, cenjena, srećna, vesela. Ali nije bila takva. Bila je gubitnik, ništa šta joj nije išlo od ruke.

Vremenom postala je ubijena u pojam. Počela je sebe da mrzi. Prestala je da se divi svojim talentima i sposobnostima jer je verovala da od njih nikada neće biti vajde. Verovala je čvrsto da ne može bilo ko uspeti u životu. Ne, to mogu samo velikani, posebni ljudi, nekako već rođeni bolji od drugih.

A ona ne može biti jedna od njih, jer ona je obična, i roditelji su joj obični, i prijatelji su joj obični. Bila je ubeđena da nikada neće biti bolje i da ona ništa tu ne može. Prolazile su godine, tako u tihoj skrivenoj patnji, tuzi, nesreći i na kraju bolesti.

Jednoga dana pukao joj je film.

Pročitala je negde da to u šta ona veruje i to sve što ona misli da zna možda nije pravo stanje stvari. Rešila je se malo više udubu u celu priču, da to sve dobro prouči. Šta je moć ljudskog uma? Kako čovek može postati kreator svog života? Ima li istine u tome? Kako to sve funkcioniše? Počela je da čita knjige, članke, studije, šta god je nudilo odgovor.

Odluka da prestane da živi po ustaljenim šemama i tuđim istinama je bila najbolja odluka koju je ikada donela. Znanje koje je pronašla tražeći ono nešto skriveno što svi osećaju da im fali, je najbolje znanje koje je ikada mogla usvojiti.

Ukrotila je svoj um, zauzdala svoje misli, usvojila nove, konstruktivne, pozitivne, osvežavajuće stavove koji su polako počeli da privlače izvanredne, skoro magične okolnosti, ljude, događaje.

Danas, sa osmehom na licu, seti se tih teških dana. Nije ogorčena jer naučila je da je sve u životu škola, vežba i iskustvo potrebno za napredak. Danas postoji da bi sve te mudrosti koje je otkrila poklonila onima koji su spremni za promene, kako bi na svetu bilo manje tužnih, deprinmiranih gubitnika, a više  uspešnih, srećnih, zdravih, veselih.

Danas može za sebe da kaže da je uspešna žena.

Bojana Čupić

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime