Zavolite svoj život. Nema boljeg recepta za uspeh!

Život je divan, iako možda nije onakav kakvog ste ga u detinstvu zamišljali. Godine prolaze, a mi samo nešto čekamo ne bismo li počeli da dišemo punim plućima, da budemo srećni i spokojni, ne bismo li konačno počeli da živimo.

Sve te godine ne možemo nikada vratiti, i tek u dubokoj starosti možda shvatimo da je život nečujno prošao pored nas dok smo mi zamišljali kako bismo ga voleli živeti. Šta god da vas u životu snađe, morate sebe podsećati da je život od neprocenjive vrednosti.

Život je čudo, iako vam možda trenutno nije po volji.

Obratite pažnju na sve što vam se dešava, na ljude koji vas okružuju, na događaje koji vas čine tužnim ili radosnim. Prihvatite sve bez pogovora. Dozvolite sebi da patite kad vam je teško i da likujete kada doživite uspeh.

Volite svim srcem. Volite sve – i ono što vam odgovara i ono što baš i ne. Izvucite najbolje iz svega, iz svakog događaja, iz svake osobe, iz svakog problema, iz svake prepreke.

Zavolite sebe, zavolite svoju dragocenu ulogu u ovoj nepreglednoj šemi stvari. Vaše prisutstvo nije slučajno. Vi ste važna karika u ogromnom lancu postojanja.

Život je dar, iako možda nemate sve što ste oduvek želeli.

Čovek žanje samo ono što je posejao. Zato, sejte ljubav, razumevanje, dobrotu, čovečnost, iskrenost,  samilost, veru, saosećanje.

Verujete da se dobro dobrim vraća. Činite dobra dela. Pomažite kome god možete. Skupljajte poene kod te moćne, kreativne sile koju nazivamo bogom. I zapamtite jednu od najvećih istina…

Život nikom nikada nije ostao dužan.

Bojana Čupić

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime